Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Utolsó kommentek

Feedek

HTML

HTML

Mitől lett gerinc sérvem?  Nekem öt okot mondtak amitől lehet!

Ezen gondolkodom már lassan két éve, amióta kiderült, hogy deréktájékon három csigolyámnál is kifakadt porckorongsérvem van, 38 évesen tudtam meg. Valamire nem figyeltem oda? Túlzásba vittem valamit? Talán a sportolást. Tisztában voltam vele, hogy nem lehet büntetlenül ennyit focizni.. de őszintén szólva leghamarabb is hatvan éves korom után vártam a dolog hátulütőjét. Hát nem ez történt.

 

gerinc gerincsérv sérv porckorong porckorongsérv mozgás egészség elhízás megelőzés visszafordíthatatlan kifakadt derékfájás zsibbadás sugároz dohányzás mozgásszegény csigolya

Mi is az a gerinc sérv? Most kicsit tudományos leszek: A porckorong-degeneráció részjelenségeként bármely életkorban előfordulhat, hogy a csigolyaközti résből (amit a porckorong teljes egészében kitölt) ilyen-olyan okokból porcszövet kerül a gerinccsatornába, s ott térszűkítést hoz létre. Nos ezt az állapotot nevezi a köznyelv porckorongsérvnek. Azt is tudod mitől alakul ki?

  1. Elhízás! Bizony aki túlsúllyal él sok más cuki dolog mellett sérvet is kaphat. Sajna a gerincünk bizonyos esetekben még a normál súlyúnk kezelésekor is túlterhelődik, nemhogy ha plusz 20-30 kilóval folyamatosan megküzdenie. A porckorong ruganyos , azonban ha egy labdára extra nagy súly terhelődik, könnyen kidurran. Figyelj oda az elhízásra, fogyj le ha szükséges!
  2. Dohányzás! Gondoltad volna? Láttam dohányos ember porckorongját MR felvételen –szép fekete. Hát ez van, azonnal tedd le a cigit. Ezt mondjuk nem csak a sérv lehetőségének kialakulása miatt kellene megtenned, de tessék, íme egy újabb érv.
  3. Fix testtartást igénylő munka- Ülőmunka!  Főleg az irodai dolgozok, sormunkát végzők vannak veszélyben. Biztos érezted már, amikor sokáig egy bizonyos helyzetben vagy, hogy kezdesz zsibbadni, elgémberednek a kezek, lábak. Ez nem a sérvre utaló jel, azonban valami hasonló történik, amikor sokáig (pl:8-10 órákat a munkahelyeden ülsz, rettentően rossz testtartásban a monitort bámulva) görnyedve dolgozol. A testünk mozgásra van kitalálva, úgy működik optimálisan. Állj fel néha! Mozgasd át magad, nyújts, lazíts!
  4. Mozgásszegény életmód! Az előző pont kibővítése, azaz ha a munkahelyeden sem mozogsz és utána sem akkor ne számíts sok jóra. Jól hangzik az előző négy pont  ha kombinációja, (sajnos gyakran előfordul!) azaz ha ülőmunka mellett dohányzol és nem mozogsz nyilván el is fogsz hízni, de sérved is lesz, az tutti. Sétálj, mozogj! Mindegy mit csak rendszeresen csináld!
  5. Gének! Ezzel a mai korban mindent meg lehet magyarázni. Persze ha valakinek a szervezete hajlamos valamilyen betegség, elváltozás kialakulására akkor az a génjei miatt van. Nos én a felmenőim között nem találtam gerinc sérvvel szenvedőt, mégis kialakult nálam. Mai napig nem tudom miért.

 

Az előző tényezők közül rám nem jellemző egyik sem. Mégis kifakadt gerincsérvem van. Persze a kivétel erősíti a szabályt, ugye? Remélem, hogy aki olvassa és igazak rá a fentiek, időben tud változtatni. Ne akarj eljutni oda, ami már visszafordíthatatlan. Mert bizony az. Kezelni lehet, több féle mód is van rá, azonban „meggyógyulni” nem lehet belőle. Csak a megelőzés- elkerülés technika működik. Szóval változtass , amíg lehet. Emellett terjeszd az igét, hogy mások is tegyék meg. Én ezt csinálom.

Szép napot és boldog – mindenképpen gerincsérv mentes- új évet kívánok neked így év végén!

 

 

 

 

 

Tovább

Mivel szívat jövőre a NAV? 2016. január 1 –től ezt kell tenned ha nem akarsz bírságot. Jön a NAV gomb!

Minden évben kitalálnak valami új szabályt vagy előírást, amit a vállalkozásoknak teljesíteniük kell, különben jöhetnek a bírságok. Természetesen ez a mi érdekünk, hiszen a hatékonyabb ellenőrzés minket szolgál, szükség van a fejlődésre minden területen. A legújabb előírás, hogy a számlázó rendszereket upgrade-re kötelezik. Január elsejétől a NAV –hoz bejelentett programodnak (azaz minden használatban lévő számlázó rendszernek) tudnia kell az új jogszabály szerint egy önálló adat exportot végeznie. Ezt az új funkciót, hívhatjuk NAV gombnak, bele kellett programoznia a számlázó alkalmazásokba a fejlesztőknek. ( he nem tette meg azonnal szólj neki!!) Nem túl bonyolult fejlesztés, de szerintem nem is jól átgondolt az előírás. Értem az irányt, hogy nagyon ellenőrizzék a vállalkozásokat, minél kevesebb lehetőség maradjon a csalásra, a mulasztásra. Ezzel egyet is értek. A fejlesztések mostanra nagyjából sikerültek is. Sajnos, aki előzőekben fizetett a programjáért, annak most ismét meg kell tennie (nem is várhatjuk el, hogy ingyen kapjunk valamit, amiért már előzőekben fizettünk). Az interneten sok ingyenes megoldás is található, amik megbízhatóak és korlátozva ugyan de jól használhatóak. Nem akarok kiemelni egyet sem, arra ott a google meg a fizetett hirdetések. 

NAV nav gomb NAV gomb jogszabály januártól számlázó számlaprogram számlázás változás követelmény bírság ellenőrzés érdekünk fejleszteni programozni ingyenes megoldás használni bejelenteni adat export

A Számlázó programokkal szembeni követelmények változását itt tudjátok a NAV oldalán megnézni:

https://www.nav.gov.hu/nav/ado/afa080101_hatalyos/Szamlazo_programokkal20150216.html

Ha nem találsz számlázót, esetleg nem bízol bennük, vagy a csupán a véleménymre lennél kíváncsi ezzel kapcsolatban, állok rendelkezésedre.

Szép napot!

Tovább

Hogyan legyél sikeres a szerelemben? Íme 7 őszinte tanács ami segít!

Vajon találkozunk életünk során a nagy Ö –vel? Egyáltalán létezik olyan? Én tudom, hogy igen. Tapasztaltam. Igaz, még csak 39 vagyok, azaz állítólag még előttem az élet, úgy gondolom, hogy életre szóló páromat már megtaláltam, úgy 15 éve. Szóval én szerencsés vagyok, azonban nem mondanám, hogy nem tettem a dologért. Igen is meg kell küzdeni az élet jó dolgaiért. Egész egyszerűen amiért megküzdesz, sokkal értékesebb lesz számodra, így van ez a szerelemmel is.

Amit szeretnék elmondani neked, hogy mire figyelj oda, ha esetleg még nem volt ilyen szerencséd, mint nekem. Mit tegyél érte, ha a lehetőség kopogtat és te igazán meg akarod ragadni az alkalmat.

szerelem tanács őszinte sikeres nagyŐ parász párom társ élet küzdeni időzít elenged segíts tapasztalat válogat szex figyelem rendszeres mindenféle tér idő szabadság komunikál beszéd beszélgetés gyakorlás tabuk nélkül összhang cél célok irány közös életmód bizalom bízz engedd jó szex

1. Ha esetleg összefutunk vele, megismerjük? Ha találkozunk is vele, mit kell tennünk, hogy ne csak egy futó kaland legyen? Micsoda csillag együttállás szükséges, hogy mindez sikerüljön. Valóban az kell, de talán mi is hozzátehetünk pár dolgot. Sok kapcsolat nézne nagy remények elé ha a megfelelő időben szövődne. Nos ezen nagyon sok múlik, pontosabban az időzítéstől is függ a kapcsolat kimenetele. Lehet, hogy te már túl vagy 100 próbálkozáson és tudod kit keresel, de amikor megtalálod azt a bizonyos valakit azzal szembesülsz, hogy Ő sajnos csak a keresgélés elején jár. Ez sajnálatos, azonban ebben a pillanatban ne küzdj érte, engedd el kicsit élni az életet. Ez mindkettőtök érdeke. Később pedig nagyon segíts neki, hogy visszataláljon hozzád.

2. Min múlik valójában a hosszú szerelem? Az biztos, hogy szerencse kell hozzá, hogy találkozzunk egy olyan lénnyel aki valóban alkalmas a szerelmünk lenni. Mi kell hozzá, hogy ráismerjünk? Rengeteg tapasztalat. Bizony, sokat hallottad már ezt és természetesen igaz is. Ahhoz, hogy jól tudj válogatni, bizony egynél többet ki kell próbálni. Legalább azt meg kell tudnod, hogy mi a válogatás szempontja számodra, azaz mi az ami igazán számít nálad. Lehet, hogy megfog egy-egy tulajdonsága és később rájössz, ez neked hosszútávon értéktelen. Szóval válogass és tapasztalj.

3. Mi kell hozzá, hogy a szerelem, szerelem is maradjon? Az a bizonyos láng, gyorsan és lassan is ki tud hűlni, ez nem kérdés. De ha teszünk érte, hogy kapjon levegőt, akkor bizony sokáig élvezhetjük ezt a nem mindennapi érzést akár a mindennapokban. Figyelem és jó sok szex. Hidd el, ha erre odafigyelsz sokáig nagyon rendben lesz a kapcsolatod. Figyelj szerelmedre, ne csak hallgatsd amit mond, hanem tudd meg mi az ami fontos neki. Az apróságokra is figyelj, mások vagyunk, lehet, hogy te észre sem veszed azt ami nála magas prioritást élvez. A szex pedig kell, szinte minden problémára tud gyors megoldás lenni (ez nem azt jelenti, hogy ettől megoldódik a probléma!). A rendszeres jó szex nagyon sok mindenre jó. Erről már regényeket írtak: Stressz levezetése, remek mozgásterápia, sőt még boldogság hormonok képzésére is alkalmas. Most már azt is tudod, hogy szerelem karbantartásra is jó..

4. Tér és idő! Ez minden egyed számára szükséges az univerzumban. Ha ez nem adatott meg valakinek az otthonában, akkor ott nem fogja sokáig jól érezni magát. Törekedj rá, hogy ezt meg tudd teremteni társad számára. Minden milyen módon tud kikapcsolódni, teremtsd meg neki az alkalmat. Ha ez egy jó könyv, vidd el a gyereket valahova, ameddig tud nyugodtan olvasni. Tedd szokásoddá, hogy nem lógsz egyfolytában a nyakán, legyen rendszeres szabadideje. Meglátod hosszútávon milyen jó hatásai lesznek.

5. Ezek után jöhet a legnehezebb pont: a bizalom. Sajnos akinek a múltjában sok rossz tapasztalat keletkezett ilyen téren, annak ez rettentő nehéz lesz. Bízz a szerelmedben! Ha a nehezen megteremtett szabadidejét folyamatos megfigyelés alatt tölti, akkor nem fogod elérni a kívánt hatást. Neked sem jó, ha folyamatosan nyomozót játszol. Egyrészt elveszi az idődet, másrészről olyan gonosz gondolatokat szül ami egyenesen a sötét oldalra vezet. 

 6. Volt már olyan akivel mindent meg tudtál beszélni? Sokszor ez nem is olyan egyszerű, ugye? Pedig egy kapcsolat legfontosabb pillére a kommunikáció. Ez fejleszthető a legkönnyebben, tényleg csak gyakorolni kell. Megbeszélni mindent, kimondani még azokat a dolgokat is, amik nagyon egyértelműek számodra. Mert bizony nem biztos, hogy az első esetben, amikor mondod számára is ugyanazt jelentik. Tényleg mindenki másképpen gondolkodik és a duplikáció (az amikor ugyanarra a szóra mindkettőtöknek ugyanaz a dolog jut az eszébe) nem működik azonnal. Ennek mondjuk van rosszabb fajtája is, amikor az egyik fél google-t játszik és kitalálja mit akarsz mondani már mielőtt te kimondod (nem akarom mondani melyik félre jellemzőbb). Szóval beszélgessetek sokat, mindenről, tabuk nélkül.

 7. Ha a már mindent meg tudtok beszélni, akkor nagyon sok olyan téma lesz amiben nem értetek egyet. Ez nem baj, sőt, tök jó, mert kialakul bennetek a közös gondolkodás fogalma.. Fontosnak azt tartom ebben, hogy ismeritek egymás véleményét és megvan már egyfajta összhang a kapcsolatban. Tudtok közös célokat kitalálni, amiért mindketten meg tesztek majd dolgokat. Legyen az egy közös hétvége, esti mozi vagy egy új autó. Ha megvan ez az összhang és közös az irányt is kitaláltátok, akkor nagyon jó úton jártok a halhatatlanságba. Én itt tartok régi szerelmemmel és kívánom, hogy te is érj el mielőbb ebbe az állapotba.

Remélem használható tanácsokat tudtam adni. Ha valamelyik tanács mélyebben is érdekel, írj bátran. Nem vagyok életmód tanácsadó, nem fogok óradíjakkal előrukkolni…

Szép napot!

Tovább

Akarsz benzinkutas lenni? – Elmondom a MOL –nál hogy lehetsz!

Magyarországon több mint 8,000 en dolgoznak MOL benzinkutaknál. Teszik ezt szép MOL-os ruhában, kitűzővel. Akarsz hozzájuk tartozni? Nem ajánlom, leírom miért!

Először is a ruha, a kitűző csak a látszat. Ők nem a MOL-nál dolgoznak, az ő munkáltatójuk bizony minden esetben a helyi Fittyemfütty 2024 Kft. Ez azt is jelenti, hogy mindenkire más szabályok vonatkoznak, amit a helyi főnök határoz meg. Azaz azért mégsem, mert ebbe már beleszól a nagyhatalmú multi (hiszen mégis csak az ő ruháját hordod…). Mik is kötelező feladatok? A teljesség igénye nélkül leírok párat a kútkezelő kötelezettségei közül: óránként takarítod a Wc-ket, a szeméttárolókat üríted, felsöprőd a kút területét (ezt naponta többször), átveszed az árukat, amikor jön, fogadod az üzemanyag szállító tankert, kicseréled az árakat a több méter magas totemoszlopon, méred a hűtők hőmérsékletét…

Amikor lenne időd kicsit megállni, hallgatod a központtól érkező oktatási anyagokat, megtudod a célszámokat, amiket teljesítened kell, gyorsan eszel –iszol, pisilsz. DE ezeket csak akkor, ha nincs a kúton VEVŐ, ugyanis akkor minden vevőhöz odamész, megkérdezed: Segíthetek? Milyen üzemanyagot parancsol? Itt azonnal ajánlod a jobb minőségűt, amely kedvező hatással van a motorra és..bala bala… Érdeklődsz, hogy lemoshatod-e a szélvédőt, motorolaj-szintet vagy keréknyomást  esetleg ablakmosó-folyadék szintet ellenőrizhetsz-e . Ha nagyon ügyes vagy esetleg még belefér egy GREEN kártya program ajánlása is, melynek igénylőlapja mindig ott van a zsebedben kitöltésre készen. Fontos, hogy ne feledkezz meg a jókedvedről, mert felkészülten, vidáman, segítőkészen kell várnod az kedves vásárlókat.

mol benzinkút benzin kutas benzinkutas állás alkalmazott MOL fizetés munka feladatok kútkezelő munkáltató főnök vevő green  jókedv vállalnád

Vevőként én is nagyon örülök neki, ha mindezek hárítása után végre a kasszához érek, ahol a másik munkatárs teszi fel a következő kötelező kilenc kérdést. Sajnos ezt nekik muszáj, ezért kapják a fizetést, olyan 85-95,000.- forint között. Arról nem akarok véleményt nyilvánítani, hogy ez sok vagy kevés, ezt mindenki el tudja dönteni. Ami ezek után következik, arról már lehet vitázni: a levonások. Ahogy említettem vannak elvárások, amiket teljesíteni kell, lehet leltárhiány, amit valakinek meg kell térítenie. Cafeteria? Juttatások? Csak megemlítettem, nem azért mert a munkatársak találkoznak ezekkel…

A legrosszabb az, hogy nem tudsz kihez fordulni. A főnök kényszerhelyzetben van, neki is teljesítenie kell, mint előző bejegyzésemben írtam, vele sem kedveskedik a MOL. Érdekképviselet, szakszervezet nincs, hiszen te egy apró kis vállalkozás alkalmazottja vagy.

Ha sikerült meghoznom a kedvedet és vállalnál egy jó kutas állást, szólj!!! Több ismerősöm is folyamatosan keres lelkes új alkalmazottakat a már ismert feltételekkel!

Szép napot!

Tovább

Szeretnél MOL kutat nyitni ? SEMMIKÉPPEN NE TEDD!

 Magyarországon mintegy 330 MOL töltőállomás van. Szeretnél nyitni egyet ? Semmiképpen ne tedd, nagyon nehéz dolgod lesz, leírom miért.
Ki ne gondolkodott volna azon, hogy benzinkutat nyisson, főleg ilyen magas benzinárak mellett. Üzemanyagra folyamatosan szükség van, ha jó helyen nyitod, tuti a siker. A tulajdonos biztos degeszre keresi magát... Nos a MOL valóban így tesz, azonban a kutat üzemeltetőnek már korán sincs ilyen jó helyzete. Ezeket a benzinkutakat ugyanis nem a MOL üzemelteti, kiadja alvállalkozóknak.  Azaz mégsem teljesen.

Minden a MOL tulajdona marad, a telephely, az árú, a pénztárgépek, minden. Egy nagyon fontos dolog viszont nem: a felelősség!  Erre azt lehet mondani, hogy ez a biznisz lényege, hiszen komoly nyereségvágyból elkövetett vállalkozásindást követtünk el. Azonban olyan jól keresni még sem lehet a dolgon. Nyilván a legnagyobb árrés a jól ismert shop-okban vásárolható árukon lehet. Hát igen, a benzinkúti árak még most is a magasban járnak, lehet ezt magyarázni a "bármikor megveheted" szolgáltatással vagy amivel akarod. Azonban ebből a kút üzemeltetője nem kap, a nyereség a MOL-t illeti. De itt nem áll meg a multi szabályrendszere, a lejárt  szavatossági árú értékét is elkéri, szerencsére nem a Vevőktől... hanem az üzemeltetőtől (félreértés ne essék, nem a beszerzési árat kell kifizetni, hanem a haszonnal megnövelt eladási árat...) !!! Így jártál, miért nem adtad el! Esetleg túl drágán próbáltad? Sajnos az ára központilag meghatározott, ebből a MOL nem enged (igen, az üzemeltető nem adhatja olcsóbban...). Ezzel le is vette a válláról a felelősséget, magyarul bármit leszállít neked, annak a haszna már a zsebében is van. Teljesen mindegy mi lesz a sorsa az árunak...

benzinkút MOL mol üzlet vállalkozás nyereség üzemanyag benzin shop ne  nyiss tedd alvállalkozó üzemeltető felelősség haszon multi nagyvállalat kereskedelem illet liter

Természetesen vannak a kereskedelemben olyan bekalkulált veszteségek, mint a leltárhiány, a bolti lopás, stb. Ezekkel számolni lehet és mivel ez az üzemeltetéshez tartozik, el kell ismerni- azaz tudomásul kell venni. Nem figyeltek oda jól az alkalmazottak. De ha lejár egy csoki és nem vették meg ezen a 2-3 szoros áron az miért az üzemeltető hibája? Miért kell vajon neki "megvennie" ? Hát ezen sokat tudsz bukni. De sebaj, ha a hiány a tied, gondolod a többlet majd ellensúlyozza.. TÉVEDSZ! Az nem téged illet. Bizony a MOL -t. Tudtad, hogy a benzinkutak megközelítőleg 90-95 % -ban több ezer literes üzemanyag többlet keletkezik évente? Számold csak ki mekkora extra bevétel keletkezik ilyenkor. Csak szólók, itt már a vásárló kárára megy a dolog, de még most sem az üzemeltető javára. Van ötleted ki teszi el?


A következő néhány bejegyzésemben ezt a témát fogom boncolgatni. Minden oldalról. Ha van kérdésed jelezd bátran, szívesen válaszolok!

Tovább

Kicseleztem a porckorongsérvet!

Rákerestem az interneten és úgy néz ki én vagyok a leghíresebb akinek ez sikerült. Abban azonban biztos vagyok, hogy nem az egyedüli. Azt gondolom, sokaknak tudniuk kellene ennek a módszerét. Rengeteg emberen tudna segíteni mielőtt a sérv kialakulna a szervezetükben. Hogyan lehetne ezt elterjeszteni? Ha van erre ötleted, kérlek írd meg!

Aktív sportolói életet folytattam mióta megszülettem Közel 300 NB1 es futsal mérkőzésen vettem részt, a sport a mindennapjaim része volt. 3-4 évvel ezelőtt azonban gyakoribbak lettek a nyak és derék fájdalmaim. Ezekre egyre erősebben és sűrűbben jelentkeztek , egészen odáig vezettek, hogy tavaly februárban egy hosszú autóút utáni mérkőzésen összeestem. Megdöbbenésemre az állapotom nem javult kicsit sem a napok múltával. Kislányom és feleségem talán nem is értette mi történik velem, igazából én sem. Az elvégzett MR vizsgálat azonnal kimutatta a kifakadt sérvet 3 csigolyánál is. Ekkor lélekben is összetörtem. Egy barátom javaslatára akit a OGK-ban műtöttek kerestem fel Hoffer doktor urat a magánrendelésén. Doktor úr e műtét előtti utolsó lehetőségként egy 1 hetes –befekvéses –infúziós kezelés javasolt. Nem volt választásom.

derék nyak fájdalom sérv porckorong torna gyógytorna belenyilal összeesik MR lumbágó gyógyulás idősek oktatás beteg napi rutin élő példa eljutni élni

Az osztályon furcsán éreztem magam. Először mindenki ott dolgozó ápolóként nézett rám a folyósón, főleg idősebbek voltak és főleg hölgyek. Az első délutáni betegoktatáson, ahol szinte mindenki megjelent, döbbentek rá, hogy én is beteg vagyok. Igen, 38 évesen kilógtam a sorból. Az oktatásokon sokat megtudtunk a betegségünkről, a kezeléséről és hogy milyen változásokat kell beleépíteni az életünkbe. Egy sorsfordító hét volt ez az életemben. Az első kemény lépés a pszhiológussal (az új szabályok szerint hogy kell írni?) való beszélgetésem volt. Életemben nem éreztem ilyen kellemetlenül magam, teljes mélyponton voltam. Rávilágított a lehetőségekre, melyik út merre vezet, minek mi a következménye. A teljes élet és a futball folytatásának reménye halovány volt. 38 évesen , életerős férjként és egy 4 éves kislány apukájaként nem tehetem meg, hogy mozgásképtelenné váljak. Ezért elindultam ezen új úton. Reggelente gyógytornával kezdtük a napot, melyet számomra fejlesztettünk ki a klinikán. A hét utolsó napján a gyógytornász a saját telefonomra rögzítette. A mai napig ezt a felvételt használom!

A kezelés végeztével, orvosom tanácsára, nagyon lassan, fokozatosan tértem vissza az által régebben végzett mozgásokhoz. Feleségem türelme, rendkívüli hozzáállása rettentő sokat segített ezeknek az új szokásoknak a kialakításában. Napi rendszerességgel végeztem a gyógytornát. 2 hónap múlva léptem újra pályára, emlékszem két hossz után leültem a cserepadra és vártam következő mérkőzésig.

Nagyon féltem. Féltem, hogy újra összesek, féltem, hogy esetleg menthetetlen helyzetbe hozom magam. Így a visszatérésem a pályára lassú volt. 4 hónap telt el, mikor el mertem menni egy nagyobb megméredtetésre, ahol viszont remekül játszottam. A hétköznapjaimba beékelte magát a torna, a napi rutin fél órával a család ébredés előtt kezdődik. Ezzel hova lehet eljutni másfél év alatt?

Legutoljára múlt hét csütörtökön nyertünk tornát, ahol kiérdemeltem a torna legjobb játékosa címet is. Erről megjelent egy cikk is az interneten Virág Levi a “hétköznapok legjobbja” címmel. http://www.kaminokupa.hu/viraglevi/

A kezelés óta több emberrel beszéltem aki hasonló cipőben jár, mindenkit a klinikára irányítottam. Szívesen mondtam el tapasztalataimat, hallgattam végig mások problémáit. Amennyiben szükségesszívesen beszélek erről személyesen is, valóban mutatva az ÉLŐ példát a „gyógyulásra”.

A cikket itt olvashatod : http://ogk.hu/intezetunkrol/sajto/sajtokozlemenyek/2015/hirek/20151013-kicseleztem-a-porckorongserv-mutetet/

Ha van ismerősöd, akik hasonló fájdalommal küzd, oszd meg vele a történetemet. Tanuljon belőle és változtasson időben!

Szép napot!

Tovább

Akarsz végre igazán aggódni? Csinálj gyereket!

Bizony ez velejáró, járulékos következménye a gyerek születésének. Ameddig ez nem történik meg veled addig bizony éled az életed, lényegében gondtalanul. Valljuk be őszintén, csak magaddal törődsz. Lehet hogy ehhez kell egy ilyen szerencsés élet, mint az enyém vagy egy megfelelően laza felfogás, hogy úgy is lesz majd valahogy. Én legalábbis így voltam ezzel, sosem éreztem ezt a különös valamit itt a gyomrom mélyén. Csak magamra gondoltam, a többi nem érdekelt. Igen tudom, önző vagyok és ez nem is változott meg szerintem.

gyerek gyerekek aggódás aggodalom folyamatos önző törődés gondoskodás szerintem apa anya apuka anyuka érzés gyomor idegesítő para szerelem vigyázz
Folyamatosan aggódunk gyermekünkért!! 

Biztos mindenki máshogy éli meg első gyermekének születését. Ilyen szempontból örülök, hogy nem 20 évesen lettem apuka. Nem lett volna jó ilyen érzésekkel bulikra járni. Megszűnt volna az önfeledt szórakozás, kikapcsolódás élménye. Mint ahogy meg is szűnt. A születés után nem tudsz csak magadra gondolni, idegesítő egy dolog. Minden apró gondolatod része lesz a trónörökös, egyszerűen nem tudod kiverni a fejedből a kishavert. Amikor nincs veled és nem látod, hogy minden rendben vele, előjönnek a horror sztorik az emlékeidből (ki ne látott volna ilyen videókat, ki ne olvasott volna felelőtlen emberekről, stb). Szóval igazi aggódó para- szülővé lehet válni teljesen akaratlanul. Azt mondják meg kell érni, hogy szülő legyél. Én azt gondolom, megérsz, ha szülő leszel.

Mit lehet ez ellen tenni? Folyamatosan elfoglalod magad mindenféle haszontalan tevékenységekkel? Új hobbikat keresel? Próbáltam, nem működik. Így feladtam az ellenkezést. Sőt boldog lettem, hogy nincsenek egyedül a gondolataim. Manapság nem veszek magamnak semmit, nem készítek magamnak vacsorát, teljesen megszűnt a magamnak gondolat. Nekünk van helyette és ez fantasztikus! Boldog vagyok, hogy új szerelemem folyton folyvást eszembe jut.

Nem akarom ragozni, próbáld ki! De nagyon vigyázz, nem tudod visszaáruzni ha nem jön be a cucc…

Tovább