Minden autótulajdonos próbálkozik ezzel a megoldással a kereskedőknél mielőtt értékesíti a gyöngyszemét. Azonban nagyon kevés helyen kapjuk meg az autó tényleges piaci értékét. Természetesen a kereskedőnek is élnie kell valamiből. Ne is akarjuk elvenni a kenyerét. Mindenféle rossz szándék és a teljesség igénye nélkül nézzük át, hogy is keres pénzt egy autókereskedő.

Nyilván van haszna a beszámított és értékesített autókon, hiszen ebből él. Persze kap jutalékot a nála bizományban lévő autók értékesítése után. Szintén jutalékra számíthat az általa eladott és hitelre vásárolt autó hitele után is. Jön jutalék az autóra kötelezően megkötendő biztosításból is. A legtöbben már maguk is hoznak be autót külföldről, melyet kisebb helyre pofozás után jó haszonnal el tudnak adni kihasználván az itteni magasabb árakat.

autó használt használtautó beszámít beszámítás vásárlás értékesítés vevő eladó kereskedő kereskedés átver átverés hitel biztosítás jutalék pénz kerse kínál negatív aaa kényszerít elkerülni lehúz

Azt gondolom, hogy ha valaki tisztes kereskedő, hosszútávon jól meg tud élni ebből. Ki tud alakítani egy törzsvevői gárdát akik visszajárnak hozzá. Én is ezt teszem, 3-4 évente váltok autót, bízom a kereskedőmben, eddig teljes joggal. Én ide járok: http://www.hasznaltauto.hu/partner/sale_rent_buy_2000_kft.-7013

 – ez volt itt a reklám helye, de megérdemlik. Kapok extra gumi szettet, megbízható szervizt, stb. Persze ők olcsóbban tudnak szolgáltatást venni –mondjuk egy tolatóradart beszereltetni - de ezt sokszor ingyen adják, vonzóbbá téve az ajánlatukat.

Azonban vannak negatív példák is, amiről ezt a bejegyzést is akarom írni.

Kedvenc sógorom vásárolt egy új autót a közelmúltban és a régit próbálja értékesíteni a lehető legjobb áron. Hirdetése fut a használtautón, lassan jönnek az érdeklődők is. Megkereste őt a fóti AAA autó is (szándékosan írom ki a nevet, mert a történet kifejezetten róluk szól), hogy a hirdetett ár szuper és nagyon szívesen megvásárolnák gépjárművét. Egyeztettek időpontot, melyen László nagy várakozással jelent meg. Leültették az ügyfélváró placra és több, mint 4 órás várakoztatás után végre sorra is került! Nyilván a hozzáállás kezdett lankulni, de sebaj gondolta, ha 710, 000.- magyar forinttal tud távozni, megéri. A próba út után jöhetett az alkudozás. Erre külön helység van kialakítva, ahol kellemes kanapé fogadta. Az autó átvizsgálása után meg jött a az ajánlat- 250,000.-! Pfff. Te mit tettél volna? Nyilván kérte a forgalmit, hogy nagyon örült, főleg ennek a kellemes délután hasznos eltöltésének, és próbált elköszönni. Az értékesítő teljesen rutinszerűen mondta, hogy esetleg van lehetőség beszélnie a főnökével és kihozni a maximumot a dologból. Mivel nagyon messze volt az ajánlat a piaci ártól László ezt nem akarta megvárni, de a kereskedő mégis kért speciális árat mielőtt vissza adta a forgalmit és elengedte. 450,000.- WOW.

A dologhoz tartozik, hogy esetleges egyezség esetén a megalkudott árból még lejön 50,000.- a kereskedő költségeire...

Persze biztos van olyan megszorult kliens aki belekényszerítve ebbe a helyzetbe kénytelen igent mondani és ezáltal extra nyereséget adni a kereskedőnek. Ilyen világot élünk, tudomásul kell venni. Azonban jó felkészülni ezekre a helyzetekre előre, hogy ha esetleg odakerülünk megfelelően tudjuk kezelni. Szerintem a legjobb megoldás nagy ívben elkerülni az ilyen helyeket.

Ti mit gondoltok?