Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Utolsó kommentek

Feedek

HTML

HTML

Így szoktatnak rá az orrsprayre

Orr dugulás, befújás, minden nap, egyre sűrűbben. Ha hozzászoktatod magad, szinte lehetetlen orrspray nélkül élni... Le lehet erről az anyagról jönni? Mert rászokni annyira könnyű volt.

Tudjuk, hogy az ilyen cuccok hosszú távú használata nem tesz jót az orr nyálkahártyának, mégis, mikor egyszerűen nem jön levegő, vagy nem annyi amennyi kellene, kéznél van és olyan egyszerű használni. Ez a könnyű út, erre sodródik az ember.

enesazegeszsegugy énésazegészségügy orrspray fújni rászokni az orrsprayre leszokni orrvérzésig fújni orrvérzés orrvérzésig rászoktatnak alergia élő példa élő példák szokj le te is leszokni nehéz segítünk segítünk leszokni

Virág Levente vagyok, orrspray függő. Bizony én is bajlódok ezzel a problémával nap, mint nap.

Egy téli nap lettem figyelmes arra, hogy nem kapok futás közben elég levegőt. Akkor arra gondoltam, megfáztam. Volt otthon egy orrspray, befújtam, amikor nagyobb volt a gond.

Jaj, micsoda megkönnyebbülés.

Majd tavasszal kezdett derengeni, hogy még most is ugyanaz a helyzet. Egész nyarat így csináltam végig és már nem csak futásnál zavart, hanem elalvásnál is. Egyszerűen nem tudtam elaludni nélküle. Nyár végén meglátogattam a háziorvost, aki szintén orrsprayt javasolt. Vettem is egy olyat, amit ő ajánlott. Nagyon jól kidugult tőle az orrom, azonban arra lettem figyelmes, hogy egyre többet használom.

Amikor már nagyon idegesíteni kezdett a helyzet, elmentem egy szakorvoshoz. Rövid vizsgálat után jött diagnózis: allergia. Futószalagon kaptam a receptet is. Egy havi adag, próba cseresznye alapon. Nagyon örültem! Itt a megoldás. Hamarosan vége a megpróbáltatásaimnak, gondoltam.

Elhasználás után visszamentem a dokihoz, „sajnos semmit sem ért a cucc” mondattal. Következő forduló: új recept, megint egy havi. Kicsit kevesebb lelkesedés, de azért a remény hal meg utoljára alapon bíztam az orvosnőben. Kiváltottam a receptet.

Semmi haszna. Vissza az orvoshoz, következő kőr, következő recept. Éreztem a never ending sztori forgatókönyvet. Hát gondolod, hogy kiváltottam... Hihetetlen ez a módszer, ez tényleg van, akinek segít? Valóban van olyan ember, aki ezt végigcsinálja? Hány forduló szükséges, hogy teljesen véletlenszerűen megtaláljuk a megoldást?

Na de ha allergia, akkor irány egy Allergia vizsgálat es meglesz a megoldás!!! Haha, gondoltam, intéztem is azonnal. Elektrolízis , 400 fele anyag , tutti meglesz a kiváltó ok. Hát az elején megdőlt az elmélet. A műtött kezem miatt nem lehet bízni az eredményben. Kellett nekem  fém a kezembe…

Szóval nem jutottam előre. Kicsit kezdem feladni a küzdelmet. Persze ez kb fél év volt az életemből. Ma is orrspray- t használok este, hogy tudjak (és persze a feleségem is tudjon) aludni.

Par napja olvastam egy barátom facebook posztjában , hogy ő véglegesen letette ! Szóval nem vagyok egyedül az univerzumban ezzel a gonddal. Felhívtam, beszélgettünk. Az átállásra 3-4 hetet mondott. Minden átmenet nélkül, egyik napról a másikra megvonás. Borzasztó, azt mondta, néha kibírhatatlan. Kiszáradás –torka és a szája tájékán-, iszonyat hangos horkolás kíséri a gyógyulás útját. Igaz, nála sokkal durvább volt a helyzet, több min 7 éve függő volt, heti min 1 tégelyt fogyasztott!!!

Teljesen hozzászokott a szervezete!

Tünetek: hirtelen orrvérzés a nap bármely szakában, óránkénti befújás, az életének minden helyszínén egy elfekvő orrspray… Ténylegesen a kocsijában, a táskájában, zakózsebében, a sportszerei között, azaz szinte mindenhol tartott egyet. Egyetlen okból: bármikor elérhető legyen a szer.

Amikor a döntést meghozta, 14 nem üres tégelyt dobott ki.

Néha le kell süllyedni a tó legaljára, annyira, hogy már ne kapj levegőt és végre észrevedd, hogy vízben vagy!

Szóval döntöttem, belevágok a gyilkos három hetes elvonóba! Nem akartam megvárni, hogy elérjek még a tó közepére se. Nem nagyon láttam amúgy sem mást megoldást, ráadásul az élő példa szerintem mindig nagyon meggyőző. Nem véletlenül nyomják a reklámokban is a „Ritának is sikerült 5 hét alatt lefogynia 40 kilót” dumát. Ráadásul, az, hogy személyesen is ismerem „Ritát”, még hihetővé is teszi a történetet. Miért is hazudna nekem?

Jelentem hét napja tiszta vagyok.

Nem volt annyira szörnyű, mint amire ezek után számítottam. Mondjuk, nem is voltam annyira mélyen, mint a példamutató barátom. Feleség is kibírta, remek módszer például, hogy ő alszik el hamarabb. Néha, még most is bedugul az orrom, de megállom, kitartok, és NEM fújok!!!

Ez az igazi megoldás! Én megtaláltam és most elmontam neked.

Ha van ismerősöd, aki hasonló gondokkal szenved, oszd meg vele te is történetünket.

Reméljük, élő példánkkal segítünk neki is leállni az anyagról… nekem pedig …. szurkoljatok!

Tovább

Fizess vagy várj a sorodra!

Megéri fizetni az egészségügyi szolgáltatásokért? Inkább várjuk ki a sort a rendelőben, hiszen ugyanaz az orvos lát el minket majd, ugyanazzal az eszközzel, miben lehetne más… gondolnánk, ha túlságosan naívak lennénk.

Sajnos az egészségügyi állapotom miatt nagyon sokszor találkoztam a magyar fizetős egészségügyi ellátással az elmúlt pár évben. Súlyos gerincproblémám miatt évről évre hívatlan vendége vagyok az országos gerincklinika adott osztályának, így folyamatosan megtapasztalom a különbséget! Véleményem szerint óriási a difi, de vajon ez csak a reumatológiával van így?

Pár éve történt, hogy foggondom akadt. Egy jól sikerült partin ugyanis eltűnt a korona a fogamról… Biztos a sok vodka narancsnak volt ilyen fogkorona eltüntető hatása, de a lényeg, hogy másnap nem is rémlett, hogy mi történhetett (a fogammal!!!). Tárgyi bizonyítékokat pedig nem találtam. (eltűnt a korona…) Lehet, hogy a fogtündér megviccelt? Minden esetre pénzmagot nem rakott a párnám alá. Kénytelen voltam hát szakember segítségét igénybe venni (no nem nyomozót , hanem fogorvost).

fog fogorvos egészségügy fizetős fizetni érte gerincklinika rendelő tb tb alapon  szolgáltatni fizetni az ellátásért fizetni a szolgáltatásért kipróbálni kipróbáltam kivártam időpontra mentem késés várakozás enesazegeszsegugy énésazegészségügy magán magánrendelés külföldön külföldre háziorvos sürgős ambulancia sürgősségi ellátás járulék szolgáltatási járulék Leventét miniszternek

Jellememből adódóan gyakran szoktam kitalálni mindenféle elvetemült dolgot, amelyekkel még magam is meglepem. Ilyen volt ez is. Arra gondoltam, nem futok a magán rendelésre, hanem irány az SZTK. Végül is fizetem a TB-t, sose volt elmaradásom, jár nekem az ellátás. A XI. kerületi rendelőnek amúgy is egész jó híre van, így simán belevágtam a projektbe.

Telefonon sikerült bejelentkeznem. Nem volt egyszerű kideríteni kihez is tartozom, ugyanis még nem voltam ott soha ezelőtt. Megtaláltuk a doktornőmet és a megfelelő időpontot is, szóval szuperül kezdődött.

Na persze a folytatás... Megjelentem az kialkudott időpontban, talán egy kicsit előbb is, ki tudja, hátha előbb végzek. Nem így lett. Két és fél órás várakozást követően, szólítottak. Belépve láttam, hogy nem a megszokott űrfotel fogad, nincsenek szuperfények és király kütyük.

De mielőtt jobban megnézhettem volna a felszerelést már hajszolt ki az asszisztens - sajnáljuk, de nagyon nagy a késés, nem tudjuk most ellátni.(nekem mondják? Jó ideje itt ülök….)  Jöjjön vissza két hét múlva- azzal a kezembe is nyomtak egy papírt, jó nagy betűkkel ráírva az ajánlott időponttal. Le van foglalva, mondták és csukták is rám az ajtót…

Sajnos nem tudom az okát a csúszásnak és erről nem is nyilvánítanék véleményt, azonban nem gondolom, hogy ez a módja az elintézésnek. Ilyen nagy a „vevőállomány”? Ekkora nagy a tömeg? Akkor miért ezt az időpontot kaptam vajon? Mi lehet ennek az egésznek az oka?

Miért tudja ezt megoldani egy magánrendelő? Más a rendszerük? Több időt szánnak egy betegre? (ők megtehetik?) Másnap elmentem egybe, időpontra. Persze ide is kicsit előbb érkeztem. Sejtitek mi történt? Hát megcsinálták a fogamat! Gyorsan, precízen, várakozás nélkül.

Itt voltak szuper kütyük, félelmetes űrtechnológia, minden ami kell egy ilyen "drága" helyre. Gyorsan rögzítsük, hogy annyira drága és jó minőségű magyarországon a magán orvoslás, hogy küldöldről is ide járnak! Külön iparág fejlődött ki az orvos turizmusra. Simán megéri ideutazni, eltölteni egy kis időt, megcsináltatni a fogat, cicit, bármit és hazautazni akár skandináviába. Hihetetlen. 

Kipróbáltam egyébként a reumatológiát is. Írtam, hogy ilyen a jellemem, nem adom fel könnyen. Ott eleve másfél hónap volt az első időpont, amit kérhettem. Nagyon érdekesen, 7 percenként adják az időpontokat, kaptam is jól megjegyezhető 17.43-at. Ezt mondjuk az én szúrtam el. Rosszul írtam be a naptáramba és egy nappal később mentem. Aznap nem rendelt az orvos, így az lett volna a megoldás, hogy kérek egy új időpontot… gondolod, hogy másnapra.

Szóval kellene egy hosszú távú megoldás erre a problémára. Szerintem aki ezt meg tudja oldani, komoly politikai előremenetelre számíthat. Mi lehet az? Más országba fizetni a TB-t és kijárni a kezelésekre? Egyszerűen nem fizetni, mert úgy is kápézni kell minden alkalommal?

Én kitaláltam!

A háziorvoson és a sürgősségi szolgáltatáson kívül mi az amit "ingyen" igénybe veszünk?

fog fogorvos egészségügy fizetős fizetni érte gerincklinika rendelő tb tb alapon  szolgáltatni fizetni az ellátásért fizetni a szolgáltatásért kipróbálni kipróbáltam kivártam időpontra mentem késés várakozás enesazegeszsegugy énésazegészségügy magán magánrendelés külföldön külföldre háziorvos sürgős ambulancia sürgősségi ellátás járulék szolgáltatási járulék Leventét miniszternek

Mint, hogy minden éremnek két oldala van, most nézzük kicsit a másik oldalát. Havi 7050.- forintért mit várunk? Mire elég ez az összeg? 2016.január elsejétől ennyi a havi egészségügyi szolgáltatási járulék. Az ország maxiumum fele fizeti, szóval nem nehéz kiszámolni, hogy egy főre mennyi jut. 

Megoldási javaslatként felmerülhetne, hogy ez az összeg legyen az (háziorvos és ) általános ambuláns járulék. A többiért pedig fizessünk! Nem lennénk hátrébb, de lehet, hogy ezek a szolgáltatások viszont magasabb színvonalúak lennének. Szerintem ez a megoldás! Kicsit mélyebben ki kell dolgozni, ezt elismerem, de még csak ötlet szinten mozog. Várom a megfelelő támogatottságot.

Ti mit gondoltok? Működne az ötletem? Ha egyet értessz velem oszd meg a bejegyzést "Leventét miniszternek" címmel! Reméljük ez egy új sikersztori kezdete!

Szép napot!

Tovább