Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Utolsó kommentek

Feedek

HTML

HTML

Indul a nyaralás, frissítsük fel a számítógépet is! – 2. rész

Ahogy azt az előző részben már említettük, a számítógépen tárolt adatok minden korábbinál nagyobb értéket képviselnek, és soha nem volt ennyire fontos a szerepük a vállalkozások életében. Ebben a részben arról lesz szó, melyek a legkritikusabb részei a számítógépnek,mit tudunk megtenni otthon saját magunk és melyek azok,  amelyekhez már mindenképpen szakértőt érdemes hívni.

Egy alkatrész, mely szinte mindig meghibásodik

A számítógépek központi eleme a processzor, a memória és a háttértár, de ezek egyre megbízhatóbbak, és zártságuk miatt nehezen koszolódnak. Van viszont egy olyan alkatrész, mely több helyen is alkalmazásra kerül, és különösen érzékeny a szennyeződésekre: ez a ventilátor.

Egy asztali számítógépben és egy laptopban is több ventilátor dolgozhat, hiszen ilyen egység hűti a processzort, a tápot és gyakran a videokártyát is. A levegő folyamatos keringetésével porszemecskék tapadnak meg a ventillátoron, egyre több és több, míg már vastag réteget nem képeznek.

A kialakult porréteg káros hatása kettős, egyrészt a hűtést igénylő alkatrészeken, mint a processzor, túlmelegedést okozhatnak, így a számítógép megbízhatatlanná válik, belassul, majd véletlenszerűen kikapcsol. A másik hatás magának a ventillátornak a károsodása, a porréteg ugyanis annyira nehéz, hogy a forgatást végző motor túlterhelődik és megadja magát. Poros környezetben az ilyen meghibásodások akár extrém gyorsan is megtörténhetnek, hetek, illetve hónapok alatt felmondhatják a szolgálatot a főleg olcsóbb eszközök.

karbantartás por poros tisztítás számítógép notebook laptop kitisztítani portalanítani nyári karbantartás szakértő otthon nyaralás

Hogyan működik a nyári karbantartás?

Egy igazi szakértő ad a környezetére, így figyel a tisztaságra, védi magát a statikus feltöltődés ellen és megfelelő szerszámokkal rendelkezik. Ahogy már említettem nyáron érdemes felkeresni ebben a témában, mert nincs annyi dolga és a foci EB sem érdekli. Azonban siessünk, mert az olimpia hamarosan kezdődik!

A karbantartás során szétszedésre kerül a számítógép, majd a szennyeződés mértékétől és fajtájától függően, a szakértő dönt a továbbiakról. A port gyakran lazítják fel ecsetekkel, illetve távolítják el sűrített levegős fújással, természetesen a különböző porszívók használata szigorúan tilos és egyetlen hozzáértő sem használná! Elérhetőek különleges tisztítószerek, melyek nem károsítják az elektromos alkatrészeket, de egy szakértő azt is rögtön látja, ha egy alkatrész meghibásodása rövid időn belül várható, és ki kell cserélni.

Egyes elemek csak úgy tisztíthatóak, ha szétszedik a gépeket, illetve az összeszereléshez szükség lehet speciális anyagokra, mint például hővezető zselére a processzor visszahelyezéséhez. Ezt mindenképpen bízzuk szakértőre, ne szedjük szét magunk.

Tanács: Amennyiben otthon rendelkezünk sűrített levegő spray-vel (egy –két ezer forintért kapható a boltokban), megtehetjük, hogy a számítógép/laptop szétszedése nélkül, befújunk a ventilátor mentén. Előtte mindenképpen áramtalanítsuk a gépet, és vigyük olyan helyre, ahol a kiáramló nagy mennyiségű por nem zavaró tényező. Erre külön készüljünk is.

Szakértők felkérésével elkerülhetjük, hogy számítógépünk a lehető legrosszabb pillanatban álljon le, a gép értékének akár többszörösére rúgó károkat okozva. Mindenképpen megéri gondot fordítani a munkaeszközeinkre!

Szép napot!

Ha hasznosnak találtad a cikket, oszd meg a többiek számára!

Tovább

Spórólj meg egy raklap pénzt, írass blogot!

Gondoltál már arra, hogy szakmai anyagokat publikálsz?  Vajon miért írnak ilyeneket mások? Elárulják a titkaikat? Mi ebbe a jó nekik?

Elgondolkodtál azon mennyit ér egy blog bejegyzés? Kiszámolom neked, itt és MOST!

Mindegy, hogy milyen üzletben utazol, a hirdetések, és az online világ nem tesznek különbséget.

Legyen az összehasonlítási alap az AdWords, korunk vezető hirdetési platformja.

Ezzel szemben megírjuk a cikkünket. Legyen egy jól kidolgozott 1500 szavas, konkrét, mély, sok hivatkozással ellátott, minőségi iromány, ami már magában is igazi érték. Ezt terjesztjük (kizárólag ingyenes megoldásokkal), sok like-ot, megosztást kapunk (hiszen jó a cikk). Ezért a nálunk szereplő kulcsszavakra rendesen előre is tesz minket a google. Hiszen, ha valaki arról akar megtudni valamit, a mi cikkünkben nagyon jó eséllyel megkapja a választ. Például ezért is fontos, hogy jó legyen a bejegyzés. Mondjuk olyan mint ez, csak részletesebb, hosszabb, és speciálisabb.

A példa kedvéért legyen az ilyen egyik kulcsszó ára az AdWords-ben 200 Ft (ez azért lehet kevesebb, de versenyhelyzetben sokkal több is – és ez csak egy kulcsszó). Ez azt jelenti, hogy egy kattintásért ennyit kell fizetnünk a Google-nak. 

Tehát,ha a szuperül megírt cikkünk fél év alatt hoz 1,000 látogatót, akkor megért 200,000 Ft-ot. Ha 10,000 látogatót hozott, akkor 2,000,000 Ft–ot. Ennek ellenőrzése ma már nagyon egyszerű : Google analitics. Minden statisztikát látsz, tudod mikor, honnan jöttek a látogatok, mit csináltak, stb. (ha még nem használod, azonnal kezd el- EZ FONTOS) Persze, a látogatók nem mindegyikéből lesz vásároló, így ez csak megközelítése a blog értékének. A konverziót egyedileg kell meghatározni( most a weboldalra látogatász határoztuk meg).

Ráadásul ezek organikus találatok, ami az oldaladat tovább emeli a google –nél (jó ha tudod, az AdWords nem gerjeszt organikus találatot!). Ezáltal közvetetten akár még több látogatót is eredményezhet. Persze a látogatók minőségéről lehetne beszélni, de az üzleted iránt mindenképpen érdeklődik, hiszen arra keresett rá. 

Jól hangzik, ugye?

Szóval ezt a pénzt ügyesen megspóroltad. Sőt, minél tovább ott a cikk az oldaladon (és a találati listában is elől szerepel), annál tovább tud nőni ez a szám. De ezek után miért is törölnéd le?

Jöhet a következő cikk!

Persze nem minden cikkünk lesz sikeres ennyire, nem minden terjed majd fénysebességgel, de az biztos, hogy találtál olyan eszközt, amely hosszútávon keres vevőket a vállalkozásodnak. A cikk a te tulajdonod, újra és újra felhasználhatod, egy olyan tárgyad, mint mondjuk egy mobiltelefon ( csak nem amortizálódik olyan gyorsan). Nagyon fontos, hogy ez egy hosszútávú út és ha elkezded,következetesen végig kell járnod. (és végig is fogod...)

Ha már sok olvasód van és nekik értékesítessz is (hiszen a posztok olvasása alatt megismertek téged, bíznak a tudásodban, elismert képviselője lettél a szakmádnak, nagyon szépen felépítetted magad és vállalkozásoddat elöttük) szép lassan eléred, hogy a marketingkommunikációd blogközpontú legyen.  Így az újjabb és újabb posztjaidat már bármire használhatod, eléred vele a célközönséged. 

spórólj blog blogot irass mással  szakmai anyag kiszámolom mennyi mennyit ér egy blog összehasonlít megspórólni hosszútávon viráglevente szakmázok organikussan jönnek a szavak helyette vállalkozásnak megéri bármilyen

Szóval szeretnél írni a szakmádról, de nem jönnek a szavak? Nincs gond, mert tudom, hogy te nem ebben vagy profi. Nyilván sokkal jobban értessz a saját szakmádhoz.

Kérj meg engem, én megírom neked szívesen.  Hogy mennyiért? Annyiért, amennyit neked ér. Te majd eldöntöd, mennyit akarsz érte fizetni (valóban azt gondolom, hogy minden cikk ára egyedi és nagyban függ attól, hogy a tulajdonos mennyire értékeli- konkrétan neki mennyit ér) .

Ha szerinted, nem ért semmit, akkor ingyen dolgoztam. Elég előnyös a biznisz? Remélem. A lényeg, hogy kezdjük el, adj témát, címszavakat , leírást és én szállítom a cikked. Az sem gond ha később jössz rá az értékére, nem futok el, bármikor támogathatsz.

Nézd meg eddigi írásaimat, weboldalamat. Tudd meg ki vagyok, mivel foglalkozom. Kérdezz bátran! Itt egy kis összefoglaló rólam:


Virág Levente vagyok. 40 éves, egy informatikai vállalkozás gazdasági vezetője... Budapesten élek, feleségemmel és 6 éves kislányommal.

spórólj blog blogot irass mással  szakmai anyag kiszámolom mennyi mennyit ér egy blog összehasonlít megspórólni hosszútávon viráglevente szakmázok organikussan jönnek a szavak helyette vállalkozásnak megéri bármilyen


Íme pár foglalkozásom amit naponta űzök: apa vagyok, sofőr vagyok, szakács vagyok, bevásárló vagyok, gerincgyógyász vagyok, hűséges férj vagyok,  irodai alkalmazott vagyok, tornász vagyok, rendszeres olvasó vagyok, játszótárs vagyok-hívhatjuk kreatív szórakoztató partnernek is, számítógép felhasználó vagyok, lottószámot tippelgető optimista vagyok, focista vagyok, író vagyok, lelkes hallgató vagyok, ivócimbora vagyok , nyelvész vagyok, mindent szervező vagyok, mindig elérhető kapcsolattartó vagyok, film szakértő vagyok, precíz felszolgáló vagyok, lelkiismeretes szerető vagyok, hozzáértő vagyok- nyilván bármihez ... és mivel nem célom, hogy elaludj, abbahagyom. Röviden ez vagyok. Pár hónap alatt hidd el, jobban meg fogsz ismerni, azt gondolom érdemes. 


Ha szeretnéd kipróbálni a dolgot, vedd fel velem a kapcsolatot, én alig várom!

Szép napot!

Tovább

Benned mi változott az EB alatt?

Te melyik nemzetet utálod a legjobban? Nos, nálam valami megváltozott az EB alatt ezzel kapcsolatban.

Én speciál a németeket ki nem állhattam. Valamiért annyira unszimpatikus, felsőbbrendűnek gondolt a tudatuk, és az erre utaló cselekedeteik, hogy el sem tudom mondani mennyire taszítottak. Neked is vannak hasonló előítéleteid? Olvasd végig a cikket, biztos, hogy máshogy fogod látni a dolgokat a végére.

Te milyen nemzetiségűnek tartod magad? Én európainak. Azon belül magyarnak.

Nemrégiben került a médiába egy érdekes videó, amelyben DNS vizsgálaton keresztül elemezték, hogy ki mekkora százalékban milyen nemzetiségből való. Tudjuk, hogy DNS-ünk fela anyától, fele apától jön, így ha a felmenőben volt más nemzetiségű tag, akkor érdekes eredmények jöhetnek ki a szűrésen. Hát a videón jól látszik a meglepetés az emberek arcán.  Nagyon jól koreografált kis felvételről van szó. Előtte kikérdezik a vizsgált alanyokat, hogy mit gondolnak más országból valókról, milyen a viszonyuk más nemzetekkel. A végén szembesítik őket az eredménnyel, nagyon tanulságos. Előre nem árulom el a lényeget.

Itt megnézheted:

https://youtu.be/jdUVHI3b6AU

Szóval, mint kiderült a videóból, mindannyian ugyanolyan „kevert” vérűek vagyunk. Senkinél nem állja meg a helyét a Pengében c. filmben használt TRUE BLOOD mondtat. Talán mostanra bizonyítottá válik az isteni –felebarátod- kifejezés?

Tehát igazából mi mind egy vérből valók vagyunk.

Tudjuk, hogy határainkon túl rengeteg magyar ember él, akik a mai napig magyarként viselkednek, más országok állampolgáraiként. Ők magyaroknak vallják magukat. Nem akarok kitérni arra, hogy mennyire igazságtalan velük a sors és mennyire nem érdemlik meg, hogy ne lehessenek a magyar államhatáron belül. Anno pár európai vezető úgy döntött, hogy más országhoz fognak tartozni ezek a területek és az ott lakó emberek. Mai napig Európa szégyene ez a „szerződés”.

Mégis sokszor találkoztam olyanokkal, akik ezeket az embereket elítélik, ellenszenvet táplálnak irántuk. Románok, szlovákok, mondják rájuk bizonyos jelzőket mellé rakva. Bennem is volt ilyen érzés, bevallom. Nem tudom megmagyarázni, hogy miért, de volt.

Jó pár évvel ezelőtt jártam Szlovákiában egy három napos teremlabdarúgó kupán. Nem szívesen indultam neki az útnak, előítéleteim voltak.

Magyarok fogadtak, magyar szálláson voltunk, igazából mindenkivel tudtam magyarul beszélni. Nagyon meg is lepődtem ezen. A kupa utáni banketten volt alkalmam beszélgetni szlovák fiatalokkal, akikben semmi magyarellenes gondolat nem volt és konkrétan nem is értették, hogy a szüleik miért beszéltek szlovák-magyar ellentétről. Szuper jó emlékekkel jöttem el, no meg egy szép nagy kupával…

Voltál már Romániában? Gyönyörű hely és rengeteg kedves magyar ember. A lényeg ugyanaz mint az előzőekben.

De vajon a vér köt össze minket vagy valami más?

Lengyel – magyar két jó barát! Szoktuk mondani. ( Polak, Węgier, dwa bratanki – így pedig ők mondják!)  És valóban, ez csak egy mondás, ami kialakult a két nemzet történelmi hasonlósága miatt. Azonban az életem során, amikor lengyelekkel találkoztam tényleg „barátként” viselkedtünk! Mosollyal fogadtak, italra invitáltak, vállon veregettek, stb. Egyszerűen azért, mert kialakult bennünk egy jó érzés ezen mondat miatt. Hihetetlen, nem?

Szóval ezek voltak a negatív és a pozitív előítéletek. Előítéletek, melyeket személyes tapasztalatok híján hallomásból,a történelmünkből,  esetleg más különböző forrásokból szereztünk.

Itt az ideje ennek véget vetni és az előítéletek helyett saját – igazi véleményt alkotni.

európa összehoz eggyütt közösen összefog összekovácsol országok nemzetek nemzet ország tudod dns vérből szellemiség vélemény virág levente felebarát felmenők szlovák román lengyel közösség eb európa bajnokság euro2016 franciaország előítélet foci labdarúgás egység egységes

A 2016-os labdarúgó Európa Bajnokság alkalmával kilátogattam Franciaországba a barátaimmal. Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy átélhettem élőben ezt a pár napot a helyszínen. Fantasztikus élmény volt, számomra (aki az egész életét végig focizta) most is hihetetlen a labdarúgás ereje. Hihetetlen tömegeket mozgat meg és hihetetlen nemzettudatot ébreszt az emberekben. A látvány, az élmény, ahogy ennyi ember egyként mozdul, énekel, összefog, mind mind leírhatatlan. Sok youtube videót láthattunk ezekről, az összes nagyon jó. Ha még nem láttál egyet sem, gyorsan keress rá egyre, megéri!

Vajon nagyszüleink ezt élték át hétről hétre, amikor éppen az egész világot vertük végig Puskás vezetésével? El tudom képzelni, mennyire szerettek magyarnak lenni.

Rengetek nemzetből való emberrel találkoztam kint. Büszkén viseltem a magyar válogatott mezét és igazi európainak éreztem magam. Igen, olyan európainak, aki 100%-ban ehhez a közösséghez tartozik. Kis ország vagyunk, de úgy gondolom, hogy mostanra tudomást szereztek rólunk Európában mindenhol. Megismertek és elfogadtak minket. Remek érzés volt.

Igazi ünnepként éltük meg a kint töltött bő egy hetet, olyannak, ami összehozza az embereket. Mindegy volt, hogy Izlandiak mellett ültünk a lelátón, este svédek mellett utaztunk a vonaton: a lényeg, hogy együtt voltunk. Talán ez kell, hogy a lényege legyen egy ilyen óriási eseménynek. Számomra ez volt, hozzáteszem sosem éltem át hasonlót.

Egyik barátom és útitársam ezt írta ki az üzenő falára a kint létünk alatt: „Olyan világot szeretnék, ahol Magyarországon jó érzés európainak lenni és Európában jó érzés magyarnak lenni. Tegnap ez utóbbi maradéktalanul teljesült!”

Teljesen megszűnt bennem a más nemzetek iránt érzett ellenszenv. Jó érzés volt olvasni, hogy más is így gondolja. Másokat is hasonló hatások érik és mások is hasonló módon reagálnak – kiírják magukból, megosztják mással a véleményüke. Átértékeltem magamban ezeket a dolgokat és egy fontos dolog fogalmazódott meg bennem:

Szeretnék egy egységes Európát. Szeretném, ha a barátom érzése kiterjedne a mindennapokra és az egész ország együtt osztozna ebben. Jó úton haladunk azt gondolom.

Mit kell tennem érte, hogy az út folytatódjon? Ilyen szellemben élni, így nevelni a gyermekem. Kiállni a véleményem mellett.

Ha tetszett amit írtam, kérlek, oszd meg, hogy minél több emberhez eljusson ez a számomra fontos gondolat.

További szép napot, felebarátom! J

Tovább

Indul a nyaralás, frissítsük fel a számítógépet is!

A számítógép ma már az egyik leginkább nélkülözhetetlen munkatársunk, így ha nyaralni indulunk, gondoljunk arra, hogy egy kis felfrissülés a számítógépre is ráfér! Mondjuk ne rendeljünk neki is Pina colada koktélt (főleg ne próbáljuk meg megitatni vele!), de legalább áramtalanítsuk és tisztogassuk meg. Elsőre ez is elég!

Persze, nem csak ilyenkor érdemes foglalkozni kedvencünkkel, fontos a mindennapi gondoskodás. Erről már írtam korábban is: 

http://viraglevente.reblog.hu/nem-eleg-megvenni-uzemeltetni-is-kell-tudni

Különösen igaz ez akkor, ha belegondolunk, a rendszeres karbantartással nem csak a bosszúságtól óvhatjuk meg magunkat, de elkerülhetjük a költséges meghibásodásokat is.

A számítógéphez tartozó perifériákat is érdemes néha áttakarítani, még akkor is, ha a laptopok elterjedésével egyre kevesebb ilyen eszközt használunk. Egeret még a laptopokhoz is gyakran használunk, nem beszélve az olyan kiegészítőkről, mint a nyomtató,scanner, router, modem, stb. Ezeket az eszközöket a rendszeres otthoni vagy irodai takarítás alkalmával mi is áttörölgethetjük, így eltávolítva a port a környezetünk is egészségesebb marad.

indul a nyaralás karbantartás tisztítás portalanítás rendszeres takarítás számítógép notebook évente rendszeresen leállás adatok  adatvesztés segítség szakértő költségek

Más kérdés azonban az asztali számítógép vagy laptop belseje, ezekhez ugyanis érdemes már szakértő segítségét igénybe venni. Mindenkinek van olyan kocka ismerőse, aki számítástechnikát tanul, vagy már kiskora óta szereli a számítógépeket, (hiszen Magyarországon mindenki ért a számítógépekhez az építkezéshez és a focihoz!) de sajnos mindenki hallott olyan történeteket is, amikor ez az ismerős porszívóval állt neki gépet takarítani! Na az bizony már nem követendő példa!

A modern eszközöknek rendszeres karbantartásra van szükségük, legalább évente. A gépeket szakértő módon szét kell szedni, majd össze is kell tudni rakni. Nem árt, ha a takarítást elvégző személy tisztában van, melyik alkatrész sérül meg könnyen és melyikhez szükséges kicsit határozottabb erőt kifejteni.

A legjobb alkalom a nyár időszak. Ilyenkor az IT cégek sincsenek annyira leterhelve, ráadásul rajtuk kívül mindenki a foci EB-t nézi.

Otthoni és vállalati felhasználás, mikor kell szakértői segítség?

Tévhit, hogy az otthoni körülmények között nem kell számítógépet takarítani, és az is tévhit, hogy egy átlagos felhasználónak nem éri meg szakértői segítséget kérni. A számítógépes alkatrészek ára egészen felhasználóbarát, viszont a gépeken tárolt adatok soha nem látott értéket képviselnek, elég csak az olyan fontos események képeire és videóira gondolni, mint egy kisgyermek születése.

Vállalati körülmények között pedig egész egyszerűen nem engedhető meg a számítógépek leállása, hiszen az üzletmentben sem lehet leállás! A mai, modern világban olyan szakértőkre van szükség, akik bármikor elérhetőek, meghallgatják az ügyfelek problémáit, és képesek gyorsan és hatékonyan beavatkozni, ha baj van. A jó szakértő olyan kincs, akit meg kell becsülni, s aki önmaga is megbecsüli a hűséges ügyfeleit!

A következő részben arról lesz szó, hogy mely területek azok, melyek mind az asztali számítógépekben, mind a laptopokban a leginkább ki vannak téve a szennyeződéseknek, s melyekhez mindenképpen érdemes szakértőt felkérni.

Addig is szép napot kívánok!

Szeretnéd felhívni a figyelmét ismerőseidnek erre?

Oszd meg a cikket MOST!

Tovább