Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Utolsó kommentek

Feedek

HTML

HTML

Együk vagy ne együnk marhahúst? 

Együnk vagy ne együnk marhahúst?

Mi legyen ezzel a marhahússal? Miért is ne együnk? Mindenesetre én imádom. Régóta tudjuk, hogy a feldolgozott húskészítmények, főleg adalékanyagaik (egészen pontosan: a nitrites pác-sók) miatt okozhatnak problémákat, de miért is került ez most a média középpontjába? Megint a WHO tehet a dologról. A háttérben - vagy nem annyira a háttérben- próbál minket befolyásolni vagy igazán hasznos tanácsokat adni!? Kiadott egy tanulmányt ami szerint bizonyos mértéken túl felettébb egészségtelen és kimutathatóan rákkeltő hatású a marhahúsfogyasztás. Nyilván főleg az olcsó termékekről beszélünk , ahol az adalékanyagok messze elnyomják az igazi összetevők arányát. Tehát a legfontosabb tanács, hogy együnk színhúst. 

Amúgy is zsírosan eszük, sok alkohol fogyasztunk , agyon fűszerezzük ételeinket mi magyarok. Hát hova vezet az utunk? Mit tegyünk ez ellen?

Íme a hivatalos válasz:

Együnk sok rostos ételt, nyomjunk magunkba rengeteg vitamint, -pro biotikumot, éljünk full egészségesen, mozogjunk rendszeresen , pihenjünk aktívan.

Ki képes ezt nap mint nap megvalósítani maga és a családja részére? Minimum egy jedi kell hozzá, jobb esetben egy jól képzett padavan is. Számomra egy hamburger elképzelhetetlen egy jól átsütött marhahúspogácsa nélkül. Persze én a régi vágású „gitáros” burgerre szavazok. Rengeteg jó kaja alapanyaga a marhahús, nem gondolom, hogy ki kellene zárni az étrendünkből. Az igazi válasz most is az arany középút.  Együnk is meg ne is , legyen változatos a tál amit magunk elé teszünk. Persze szénhidrátokkal óvatosabban kell bánni az időnk múltával, ez bizonyított, de például a finom savanyúság mindig is részese volt a magyar családi terítéknek. Tehát van amin változtatni kell időről időre az étrendünkben , de a marhahús elhagyása kifejezetten nem tartozik ezek közé.

Szép napot!  

Ha érdekesnek találtad a bejegyzést, oszd meg másokkal is!

Tovább

Rólam, röviden

Szia,  Virág Levente vagyok. 39 éves, egy informatikai vállalkozás gazdasági vezetője... Budapesten élek, feleségemmel és 5 éves kislányommal.
Miről fogok írni? Az életmód rovatban gondolom a legtöbben az egészségről, a megelőzésről , a hogyan csináljuk dolgokat írják le. Szeretnék én más lenni és rád bízni azt , hogy hogyan élsz, mit is csinálsz, miket eszel. Az életben az a legszebb, hogy mindenki máshogy éli meg. Egy hamburgerről is 100 féle képpen lehet vélekedni .. Miért is mondjuk meg egymásnak , hogy mit kellene gondolni róla. (egészségtelen, zsíros, elavult, dupla hússal az igazi, meki a tutti, stb.) Én egyébként a hamburgert nagyon király dolognak tartom, főleg a régi "gitáros" megoldást. Biztos emlékeztek a buszvégállomásokon működött talponállokra, nekem kedvenc helyeim közé tartoztak.. kár, hogy eltűntek. 

Szóval arra gondoltam, hogy az általam meglátott -életmód változatokhoz köthető- dolgokról írom le a véleményem, rendszereseítve.  Remélem velem tartassz. 
No de kis vagyok én ? Íme pár foglalkozásom amit naponta űzök: apa vagyok, sofőr vagyok, szakács vagyok, bevásárló vagyok, gerincgyógyász vagyok, hűséges férj vagyok,  irodai alkalmazott vagyok, tornász vagyok, rendszeres olvasó vagyok, játszótárs vagyok-hívhatjuk kreatív szórakoztató partnernek is, számítógép felhasználó vagyok, lottószámot tippelgető optimista vagyok, focista vagyok, író vagyok, lelkes hallgató vagyok, ivócimbora vagyok , nyelvész vagyok, mindent szervező vagyok, mindíg elérhető kapcsolattartó vagyok, film szakértő vagyok, precíz felszolgáló vagyok, lelkismeretes szerető vagyok, hozzáértő vagyok- nyilván bármihez ... és mivel nem célom, hogy elaludj, abbahagyom. Röviden ez vagyok. Pár hónap alatt hidd el, jobban meg fog ismerni, azt gondolom érdemes. 

Tovább