Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Utolsó kommentek

Feedek

HTML

HTML

Mivel szívat jövőre a NAV? 2016. január 1 –től ezt kell tenned ha nem akarsz bírságot. Jön a NAV gomb!

Minden évben kitalálnak valami új szabályt vagy előírást, amit a vállalkozásoknak teljesíteniük kell, különben jöhetnek a bírságok. Természetesen ez a mi érdekünk, hiszen a hatékonyabb ellenőrzés minket szolgál, szükség van a fejlődésre minden területen. A legújabb előírás, hogy a számlázó rendszereket upgrade-re kötelezik. Január elsejétől a NAV –hoz bejelentett programodnak (azaz minden használatban lévő számlázó rendszernek) tudnia kell az új jogszabály szerint egy önálló adat exportot végeznie. Ezt az új funkciót, hívhatjuk NAV gombnak, bele kellett programoznia a számlázó alkalmazásokba a fejlesztőknek. ( he nem tette meg azonnal szólj neki!!) Nem túl bonyolult fejlesztés, de szerintem nem is jól átgondolt az előírás. Értem az irányt, hogy nagyon ellenőrizzék a vállalkozásokat, minél kevesebb lehetőség maradjon a csalásra, a mulasztásra. Ezzel egyet is értek. A fejlesztések mostanra nagyjából sikerültek is. Sajnos, aki előzőekben fizetett a programjáért, annak most ismét meg kell tennie (nem is várhatjuk el, hogy ingyen kapjunk valamit, amiért már előzőekben fizettünk). Az interneten sok ingyenes megoldás is található, amik megbízhatóak és korlátozva ugyan de jól használhatóak. Nem akarok kiemelni egyet sem, arra ott a google meg a fizetett hirdetések. 

NAV nav gomb NAV gomb jogszabály januártól számlázó számlaprogram számlázás változás követelmény bírság ellenőrzés érdekünk fejleszteni programozni ingyenes megoldás használni bejelenteni adat export

A Számlázó programokkal szembeni követelmények változását itt tudjátok a NAV oldalán megnézni:

https://www.nav.gov.hu/nav/ado/afa080101_hatalyos/Szamlazo_programokkal20150216.html

Ha nem találsz számlázót, esetleg nem bízol bennük, vagy a csupán a véleménymre lennél kíváncsi ezzel kapcsolatban, állok rendelkezésedre.

Szép napot!

Tovább

Új kávé - új élmény

Új élményem színhelye

Ma kipróbáltam egy másfajta kávét. Nem a megszokott 5-9 bar nyomással készült fajta volt. Ezt magas hőfokon készítik, talán a török kávé elkészítési módjához tudnám hasonlítani. A felhasznált őrlemény viszont dupla mennyiség volt. Tisztán, mindenféle tej, édesítőszer nélkül kóstoltam meg. Nagyon finom , érdekes érzés, mindenkinek ajánlom a próbát .  A fényképen láthatjátok a helyet ahol ittam. Első benyomásként egy markánsabb tea feelingje hasított belém. Kicsiny kesernyés utóíze szinten bejött. Örülök, hogy megízleltem. A barista is nagyon készséges volt , már hozzáállása megfogott . Szeretem a kávét , szokásommá vált napi 1-2 csésze hosszú kávé elkortyolgatása a délelőttök folyamán , de ez az úriember sokkal nagyobb áhítattal készítette el számomra a italt , mint én valaha is tettem.

Kicsit átgondolom a Kávé fogyasztásomat a jövőre nézve. Úgy érzem a minőséget még jobban előtérbe kell helyezni ezen a területen is . Korosodásunkkal ízlésünk is jócskán változik , de a nézőpontjaink, hozzáállásunk talán még jobban . Érzem magamon a tökéletességre való törekedést egyre több területen .De lehet, hogy ez inkább a feleségem hatása ? Ő egyébként a precizitás nagymestere ,ebben is lenyűgöz a mai napig . Ki tudja minek köszönhetem, a lényeg, hogy én élvezem !

Átgondoltad már hányféle kávét ittál eddigi életedben? Javaslom próbálj ki TE is minél többféle módon elkészített es különböző kávécserjékből főzött kávét. Az ízlésed egyedi , de ami közös bennünk , hogy nem tudunk megfelelően dönteni , ha nem próbálkozunk rendszeresen az újabb és újabb dolgokkal . Mondanivalóm lényege erre irányult ma. Szép napot! 

Tovább