Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Utolsó kommentek

Feedek

HTML

HTML

Utasítsd a google-t! Használd úgy, ahogy eddig nem.

Arra gondoltam írok pár másfajta tippet a google használatához. Gondolom, mindenki használja a ma legnépszerűbbnek számító keresőprogramot, de vajon ismerjük-e a finomságait? Az első fontos dolog, hogy a google angolul ért a legjobban, úgy a legjobb beszélni hozzá (persze más nyelven is ért, sőt).

Legkönnyebb utasítani, parancsokat adni neki. Pl: translate , define , set time,  stb. Egyszerűen csak a kereső sorba írjuk az utasítást. A „translate apple to french” eredménye az alma franciául: pomme .

Adhatunk olyan parancsot is, hogy adjon össze vagy akár váltson át eurót dollárra (EUR to USD).

 

google új keress keresés újdonság tipp parancs star wars google.com használd másképp parancssor kereső

Érdemes próbálgatni, milyen szavakat hogyan értelmez, hogy legközelebb célratörően tudjuk hivatkozni.

Nagyon meggyorsíthatja a használatot, hogy nem a google oldalán(www.google.com) keresünk- ezt szépen kihagyjuk és  közvetlenül a parancssorba írjuk be a keresendő szót vagy parancsot.  

Rettentő sok érdekességet is elrejtettek a fejlesztők, amire rájönni csak véletlenszerűen lehet szerintem.  A kedvencemet a star wars új részének bejelentésekor találtam: google.com/starwars oldalon választhatunk, hogy sötét vagy a világos oldalra álljunk. Azóta X szárnyúval közlekedek a google navigációban!

Találtam pár magyar utasítást is amit esetleg érdemes lehet kipróbálni: ilyenek a számológép –számológépet ad ki, napfelkelte- napnyugta: az időpontját mutatja, mozi +keresett film –a filmet vetítő mozik listáját adja, időjárás- helyzetünknek megfelelő aktuális időjárás előrejelzést közli .

Összességében azt gondolom, hogy a folyamatos fejlődés miatt nem szabad leragadnunk a megszokott metodikánál, folyamatosan változtassunk, egyszerűsítsünk. Meglepő felfedezéseket tehetünk.

Jó böngészést!

Ha hasznosnak találtad, kérlek oszd meg ismerőseid számára is!

 

Tovább

Új kávé - új élmény

Új élményem színhelye

Ma kipróbáltam egy másfajta kávét. Nem a megszokott 5-9 bar nyomással készült fajta volt. Ezt magas hőfokon készítik, talán a török kávé elkészítési módjához tudnám hasonlítani. A felhasznált őrlemény viszont dupla mennyiség volt. Tisztán, mindenféle tej, édesítőszer nélkül kóstoltam meg. Nagyon finom , érdekes érzés, mindenkinek ajánlom a próbát .  A fényképen láthatjátok a helyet ahol ittam. Első benyomásként egy markánsabb tea feelingje hasított belém. Kicsiny kesernyés utóíze szinten bejött. Örülök, hogy megízleltem. A barista is nagyon készséges volt , már hozzáállása megfogott . Szeretem a kávét , szokásommá vált napi 1-2 csésze hosszú kávé elkortyolgatása a délelőttök folyamán , de ez az úriember sokkal nagyobb áhítattal készítette el számomra a italt , mint én valaha is tettem.

Kicsit átgondolom a Kávé fogyasztásomat a jövőre nézve. Úgy érzem a minőséget még jobban előtérbe kell helyezni ezen a területen is . Korosodásunkkal ízlésünk is jócskán változik , de a nézőpontjaink, hozzáállásunk talán még jobban . Érzem magamon a tökéletességre való törekedést egyre több területen .De lehet, hogy ez inkább a feleségem hatása ? Ő egyébként a precizitás nagymestere ,ebben is lenyűgöz a mai napig . Ki tudja minek köszönhetem, a lényeg, hogy én élvezem !

Átgondoltad már hányféle kávét ittál eddigi életedben? Javaslom próbálj ki TE is minél többféle módon elkészített es különböző kávécserjékből főzött kávét. Az ízlésed egyedi , de ami közös bennünk , hogy nem tudunk megfelelően dönteni , ha nem próbálkozunk rendszeresen az újabb és újabb dolgokkal . Mondanivalóm lényege erre irányult ma. Szép napot! 

Tovább