Arra gondoltam írok pár másfajta tippet a google használatához. Gondolom, mindenki használja a ma legnépszerűbbnek számító keresőprogramot, de vajon ismerjük-e a finomságait? Az első fontos dolog, hogy a google angolul ért a legjobban, úgy a legjobb beszélni hozzá (persze más nyelven is ért, sőt).

Legkönnyebb utasítani, parancsokat adni neki. Pl: translate , define , set time,  stb. Egyszerűen csak a kereső sorba írjuk az utasítást. A „translate apple to french” eredménye az alma franciául: pomme .

Adhatunk olyan parancsot is, hogy adjon össze vagy akár váltson át eurót dollárra (EUR to USD).

 

google új keress keresés újdonság tipp parancs star wars google.com használd másképp parancssor kereső

Érdemes próbálgatni, milyen szavakat hogyan értelmez, hogy legközelebb célratörően tudjuk hivatkozni.

Nagyon meggyorsíthatja a használatot, hogy nem a google oldalán(www.google.com) keresünk- ezt szépen kihagyjuk és  közvetlenül a parancssorba írjuk be a keresendő szót vagy parancsot.  

Rettentő sok érdekességet is elrejtettek a fejlesztők, amire rájönni csak véletlenszerűen lehet szerintem.  A kedvencemet a star wars új részének bejelentésekor találtam: google.com/starwars oldalon választhatunk, hogy sötét vagy a világos oldalra álljunk. Azóta X szárnyúval közlekedek a google navigációban!

Találtam pár magyar utasítást is amit esetleg érdemes lehet kipróbálni: ilyenek a számológép –számológépet ad ki, napfelkelte- napnyugta: az időpontját mutatja, mozi +keresett film –a filmet vetítő mozik listáját adja, időjárás- helyzetünknek megfelelő aktuális időjárás előrejelzést közli .

Összességében azt gondolom, hogy a folyamatos fejlődés miatt nem szabad leragadnunk a megszokott metodikánál, folyamatosan változtassunk, egyszerűsítsünk. Meglepő felfedezéseket tehetünk.

Jó böngészést!

Ha hasznosnak találtad, kérlek oszd meg ismerőseid számára is!