Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Utolsó kommentek

Feedek

HTML

HTML

Így szoktatnak rá az orrsprayre

Orr dugulás, befújás, minden nap, egyre sűrűbben. Ha hozzászoktatod magad, szinte lehetetlen orrspray nélkül élni... Le lehet erről az anyagról jönni? Mert rászokni annyira könnyű volt.

Tudjuk, hogy az ilyen cuccok hosszú távú használata nem tesz jót az orr nyálkahártyának, mégis, mikor egyszerűen nem jön levegő, vagy nem annyi amennyi kellene, kéznél van és olyan egyszerű használni. Ez a könnyű út, erre sodródik az ember.

enesazegeszsegugy énésazegészségügy orrspray fújni rászokni az orrsprayre leszokni orrvérzésig fújni orrvérzés orrvérzésig rászoktatnak alergia élő példa élő példák szokj le te is leszokni nehéz segítünk segítünk leszokni

Virág Levente vagyok, orrspray függő. Bizony én is bajlódok ezzel a problémával nap, mint nap.

Egy téli nap lettem figyelmes arra, hogy nem kapok futás közben elég levegőt. Akkor arra gondoltam, megfáztam. Volt otthon egy orrspray, befújtam, amikor nagyobb volt a gond.

Jaj, micsoda megkönnyebbülés.

Majd tavasszal kezdett derengeni, hogy még most is ugyanaz a helyzet. Egész nyarat így csináltam végig és már nem csak futásnál zavart, hanem elalvásnál is. Egyszerűen nem tudtam elaludni nélküle. Nyár végén meglátogattam a háziorvost, aki szintén orrsprayt javasolt. Vettem is egy olyat, amit ő ajánlott. Nagyon jól kidugult tőle az orrom, azonban arra lettem figyelmes, hogy egyre többet használom.

Amikor már nagyon idegesíteni kezdett a helyzet, elmentem egy szakorvoshoz. Rövid vizsgálat után jött diagnózis: allergia. Futószalagon kaptam a receptet is. Egy havi adag, próba cseresznye alapon. Nagyon örültem! Itt a megoldás. Hamarosan vége a megpróbáltatásaimnak, gondoltam.

Elhasználás után visszamentem a dokihoz, „sajnos semmit sem ért a cucc” mondattal. Következő forduló: új recept, megint egy havi. Kicsit kevesebb lelkesedés, de azért a remény hal meg utoljára alapon bíztam az orvosnőben. Kiváltottam a receptet.

Semmi haszna. Vissza az orvoshoz, következő kőr, következő recept. Éreztem a never ending sztori forgatókönyvet. Hát gondolod, hogy kiváltottam... Hihetetlen ez a módszer, ez tényleg van, akinek segít? Valóban van olyan ember, aki ezt végigcsinálja? Hány forduló szükséges, hogy teljesen véletlenszerűen megtaláljuk a megoldást?

Na de ha allergia, akkor irány egy Allergia vizsgálat es meglesz a megoldás!!! Haha, gondoltam, intéztem is azonnal. Elektrolízis , 400 fele anyag , tutti meglesz a kiváltó ok. Hát az elején megdőlt az elmélet. A műtött kezem miatt nem lehet bízni az eredményben. Kellett nekem  fém a kezembe…

Szóval nem jutottam előre. Kicsit kezdem feladni a küzdelmet. Persze ez kb fél év volt az életemből. Ma is orrspray- t használok este, hogy tudjak (és persze a feleségem is tudjon) aludni.

Par napja olvastam egy barátom facebook posztjában , hogy ő véglegesen letette ! Szóval nem vagyok egyedül az univerzumban ezzel a gonddal. Felhívtam, beszélgettünk. Az átállásra 3-4 hetet mondott. Minden átmenet nélkül, egyik napról a másikra megvonás. Borzasztó, azt mondta, néha kibírhatatlan. Kiszáradás –torka és a szája tájékán-, iszonyat hangos horkolás kíséri a gyógyulás útját. Igaz, nála sokkal durvább volt a helyzet, több min 7 éve függő volt, heti min 1 tégelyt fogyasztott!!!

Teljesen hozzászokott a szervezete!

Tünetek: hirtelen orrvérzés a nap bármely szakában, óránkénti befújás, az életének minden helyszínén egy elfekvő orrspray… Ténylegesen a kocsijában, a táskájában, zakózsebében, a sportszerei között, azaz szinte mindenhol tartott egyet. Egyetlen okból: bármikor elérhető legyen a szer.

Amikor a döntést meghozta, 14 nem üres tégelyt dobott ki.

Néha le kell süllyedni a tó legaljára, annyira, hogy már ne kapj levegőt és végre észrevedd, hogy vízben vagy!

Szóval döntöttem, belevágok a gyilkos három hetes elvonóba! Nem akartam megvárni, hogy elérjek még a tó közepére se. Nem nagyon láttam amúgy sem mást megoldást, ráadásul az élő példa szerintem mindig nagyon meggyőző. Nem véletlenül nyomják a reklámokban is a „Ritának is sikerült 5 hét alatt lefogynia 40 kilót” dumát. Ráadásul, az, hogy személyesen is ismerem „Ritát”, még hihetővé is teszi a történetet. Miért is hazudna nekem?

Jelentem hét napja tiszta vagyok.

Nem volt annyira szörnyű, mint amire ezek után számítottam. Mondjuk, nem is voltam annyira mélyen, mint a példamutató barátom. Feleség is kibírta, remek módszer például, hogy ő alszik el hamarabb. Néha, még most is bedugul az orrom, de megállom, kitartok, és NEM fújok!!!

Ez az igazi megoldás! Én megtaláltam és most elmontam neked.

Ha van ismerősöd, aki hasonló gondokkal szenved, oszd meg vele te is történetünket.

Reméljük, élő példánkkal segítünk neki is leállni az anyagról… nekem pedig …. szurkoljatok!

Tovább

Hogy irtsunk Facebook vírust?

Az emberi fejlődés része a baktériumok és vírusok leküzdése. Sajnos az idők folyamán ez mit sem változott (valószínűleg nem is fog… XD). Csupán a világunk terjedt ki jelentősen. A technikai vívmányok megjelenésével együtt találkozhatunk ezek betegségeivel is. Ki ne használna manapság okos telefont, közösségi médiát. A vírusok ide is bejelentkeznek, nincs mese, ezen nem tudunk változtatni. A legelterjedtebb közösségi médiában, ide ki is írhatom: Facebook-on is nap, mint nap találkozunk ezzel. Sajnos kevesen veszik észre, és mint egy kisebb megfázást, lábon kihordják… azaz terjesztik tovább.  Nos ha kerültél már hasonló helyzetbe vagy el akarod kerülni, mindenképpen olvasd tovább a cikket.

Szeretnék segítséget nyújtani neked, azaz megmutatni, hogyan is moss kezet az IT világban.

Legegyszerűbb módja egy betegség legyőzésének, ha nem kapjuk el. Igyekezzünk védekezni a vírusok ellen: Szedjünk vitamint, figyeljünk a táplálkozásunkra… azaz csak megbízható programokat telepítsünk, ne osszunk meg mindenféle ismeretlentől posztot, ne akarjunk minden érdekesnek tűnő játékfelkérést elfogadni és ne adjunk hozzáférést bármilyen programnak az adatlapunkhoz. Ez olyan mintha meztelenül mennénk ki -20 fokba úgy, hogy nem eszkimóból vagyunk.

Nyilván mindenkit érdekel a TROLL neve, de hidd el nem leszel kevesebb attól, ha nem engedélyezed ennek a programnak az adatlap hozzáférést. ( Az enyém egyébként Kuzamijo…)

 

facebook virus vírus írtás hogy írtani baktérium változás technikaű okos telefon közösség média terjed terjeszt cikk kezet mops program megbízható telepít futtat elfogad ad akar oszt megosztani troll töröl alkalmazás bízz hasznos anti antivirus kaspersky kav re install újra  indít

Na de mi történik, ha már megfáztunk és szeretnénk gyorsan meggyógyulni. A receptet most meg tudom adni, de kiváltani neked kell. XD

Először is töröljünk minden alkalmazást a facebookon. Ezt így tudod megtenni: Nyisd meg a Facebookot, majd navigálj a Beállításokhoz. A bal oldali listában az Alkalmazások fülre nyomj egy emberes kattot, majd az összes olyan alkalmazást, amelyet látsz a listában, az X-re kattintva távolíts el. Tényleg mindet. Legyél könyörtelen! Ne bízz senkiben. ( Ez amúgy egy nagyon hasznos tanács az élet más területein is … XD )

Sajnos a böngésződtől is meg kell válnod. Szedd le mindet, amit tudsz(Az explorer-t ne erőltesd, az maradhat…XD), amivel valaha megnyitottad a Facebook-ot. (Előtte érdemes letölteni egy telepítőt, azért, hogy majd újra tudd telepíteni..)

Ezek a böngészők sok információt eltárolnak rólunk, szokásainkról. Sajnos ebbe is bele tud férkőzni az ellenség, így ezeket még el kell távolítanunk. Nyiss meg valamilyen fájlkezelőt (akár a Windows sajátját), és keresd meg a böngészőnek megfelelő mappát a Felhasználók (angol Windows esetén Users) mappában. Ennek leggyakoribb útvonala a C:\Users\atefiókodneve\AppData\Local. Itt kell letörölni a böngésződnek megfelelő mappát, hogy a maradék letöltött és konfigurációs fájlok is menjenek a levesbe. Ha Firefoxot használsz, a Mozilla mappát keresd, Chrome esetén a Google-t, és így tovább. Nagy, határozott DEL gomb. Ne kíméld.

Elméletileg készen vagyunk! Futtathatsz valamilyen tisztító programot, ami a maradék szemetet is összeszedi a gépedről. Ennek a befejeztével jöhet az újraindítás, és a böngésző(k) újratelepítése. Ha megvagy mindennel, tanulj a hibádból, szedd a vitaminokat és vegyél fel valami jó vastag kabátot, mondjuk egy Kaspersky Antivírus programot …

Ha elakadsz bátran írj, itthon vagyok ráérek... XD

Tovább

Miért romlik el minden mai kütyű?

Minden működik magától? Igen, hiszen a mai technológiai eszközök úgy készülnek, hogy az első elindítás után az idők végezetéig működjenek…. ööö.. hát sajnos nem. De miért van ez? Biztos felmerült már a kérdés bennünk, hogy miért is romlik el valami. A mai posztban erről szeretnék írni pár gondolatot.

elromlik eszköz rossz használt termék elavult gagyi hibás elhasznált kidobni új felújít kicserél töröl hardver szoftver alkatrész típus áram ingadozik forrás stabil beázik melegszik öregedés hálózat stabilitás karbantart kabantartani személy felelős kütyű elhasznál használ tervez terv


Hardveres oldalról tekintve az eszközeink egyszerű alkatrészekből épülnek fel, melyek összességében bonyolult hálózatokat alkotnak. Minden egyes alkatrésznek megvannak az adott típusra jellemző működési tulajdonságai és ezen jellemzők normál üzemi határértékei. Idővel az alkatrészek működési paraméterei változhatnak és változnak is. Az elektromos áram sem egy állandó stabil forrás. A lakásban vagy irodában minden eszköz egy hálózatban működik: a számítógép, monitor, mosógép és a porszívó is. Ezeknek a berendezéseknek az elektromos zavarjainak a kiszűrése az eszköz tápegységének a feladata.
Még ha nem is éri extrém környezeti hatás (beázás, túlmelegedés, stb.) akkor is bejutnak az áramkörökbe bizonyos károsító ingadozások és elektromos tüske jelenségek. Ez az úgynevezett öregedés elősegíti a környezeti- és elektromos károsodásokat is. Amennyiben a hálózatban más eszköz is működik, ami szintén zavarja az áram stabilitását, akkor ez az öregedés mellett a közvetett „károsító tényező”! 


Szoftveres részről nézve a folyamatos fájlmásolások, törlések „szemetet” hagynak a tárolóinkon, memória egységeinken. Eltekintve a szándékos támadásokat, melyeket, egy megfelelő védelemmel el tudunk hárítani, a sok „szemét” előbb- utóbb felgyülemlik. Mi is történne otthon, ha férj nem vinné le a szemetet a megbeszéltek szerint? Természetesen a feleség vinné le, pontosan ugyanúgy, ahogy a rendszereink működéséért felelős személynek is el kell végeznie ezt a „karbantartó” munkát. Lehetőleg úgy, hogy mi ne is vegyük észre. Ha ezt senki nem végzi el, bizony előbb utóbb leszűkül a mozgástér a lakásban. Ezért érezzük azt, hogy a pár évvel ezelőtt megvásárolt eszközünk ma már belassult, akadozik a működése. Elvonatkoztatva a „gyártók érdeke” összeesküvés elmélettől, megállapíthatjuk, hogy amennyiben ugyanarra használjuk az eszközünket, mint azt eredetiekben terveztük, megfelelően karbantartjuk, akkor bizony nem fog „elhasználódni”. De akkor miért kell meghatározott időtávra tervezni? Miért is szükséges időről időre megválnunk szeretett kütyüinktől?  

A válasz a fejlődés. A fejlődni akarás - vágyás és fejlődési kényszer. Ki használ a manapság Windows NT-t? Pedig az akkori MS Office (Office 2000) alkalmazások a mai napig elfutnának rajta. Mégis új telefonjaink, új nyomtatóink, notebookjaink vannak irodáinkban melyeknek majdani cseréjét, igen is be kell terveznünk már most. Azonban, hogy ez milyen időtávot is rejt magában nagyban függ  a terveinktől (például az üzemeltetésre fordított összegektől is). Fontos, hogy minden eszköz élettartama egyedi, így külön-külön kell meghatározni azt. Nem szabad egy hálózati eszközt (swith, router, kiszolgáló, stb.) összehasonlítani egy mobiltelefonnal. Ugyanez vonatkozik az eszközök üzemeltetésére. Még egy mobiltelefon is folyamatos üzemeltetést kíván: Tölteni kell, az e-maileket- képeket időközönként karbantartani, menteni, a rajta futó operációs rendszert és alkalmazásokat frissíteni. Most már látjuk, semmi sem működik magától, a kérdés ez után inkább az, hogy hogyan vásároljunk új terméket és kire bízzuk az ezek üzemeltetését! Erről a következő cikkben írok majd!

Szép napot!
 

Tovább

Utasítsd a google-t! Használd úgy, ahogy eddig nem.

Arra gondoltam írok pár másfajta tippet a google használatához. Gondolom, mindenki használja a ma legnépszerűbbnek számító keresőprogramot, de vajon ismerjük-e a finomságait? Az első fontos dolog, hogy a google angolul ért a legjobban, úgy a legjobb beszélni hozzá (persze más nyelven is ért, sőt).

Legkönnyebb utasítani, parancsokat adni neki. Pl: translate , define , set time,  stb. Egyszerűen csak a kereső sorba írjuk az utasítást. A „translate apple to french” eredménye az alma franciául: pomme .

Adhatunk olyan parancsot is, hogy adjon össze vagy akár váltson át eurót dollárra (EUR to USD).

 

google új keress keresés újdonság tipp parancs star wars google.com használd másképp parancssor kereső

Érdemes próbálgatni, milyen szavakat hogyan értelmez, hogy legközelebb célratörően tudjuk hivatkozni.

Nagyon meggyorsíthatja a használatot, hogy nem a google oldalán(www.google.com) keresünk- ezt szépen kihagyjuk és  közvetlenül a parancssorba írjuk be a keresendő szót vagy parancsot.  

Rettentő sok érdekességet is elrejtettek a fejlesztők, amire rájönni csak véletlenszerűen lehet szerintem.  A kedvencemet a star wars új részének bejelentésekor találtam: google.com/starwars oldalon választhatunk, hogy sötét vagy a világos oldalra álljunk. Azóta X szárnyúval közlekedek a google navigációban!

Találtam pár magyar utasítást is amit esetleg érdemes lehet kipróbálni: ilyenek a számológép –számológépet ad ki, napfelkelte- napnyugta: az időpontját mutatja, mozi +keresett film –a filmet vetítő mozik listáját adja, időjárás- helyzetünknek megfelelő aktuális időjárás előrejelzést közli .

Összességében azt gondolom, hogy a folyamatos fejlődés miatt nem szabad leragadnunk a megszokott metodikánál, folyamatosan változtassunk, egyszerűsítsünk. Meglepő felfedezéseket tehetünk.

Jó böngészést!

Ha hasznosnak találtad, kérlek oszd meg ismerőseid számára is!

 

Tovább

Új kávé - új élmény

Új élményem színhelye

Ma kipróbáltam egy másfajta kávét. Nem a megszokott 5-9 bar nyomással készült fajta volt. Ezt magas hőfokon készítik, talán a török kávé elkészítési módjához tudnám hasonlítani. A felhasznált őrlemény viszont dupla mennyiség volt. Tisztán, mindenféle tej, édesítőszer nélkül kóstoltam meg. Nagyon finom , érdekes érzés, mindenkinek ajánlom a próbát .  A fényképen láthatjátok a helyet ahol ittam. Első benyomásként egy markánsabb tea feelingje hasított belém. Kicsiny kesernyés utóíze szinten bejött. Örülök, hogy megízleltem. A barista is nagyon készséges volt , már hozzáállása megfogott . Szeretem a kávét , szokásommá vált napi 1-2 csésze hosszú kávé elkortyolgatása a délelőttök folyamán , de ez az úriember sokkal nagyobb áhítattal készítette el számomra a italt , mint én valaha is tettem.

Kicsit átgondolom a Kávé fogyasztásomat a jövőre nézve. Úgy érzem a minőséget még jobban előtérbe kell helyezni ezen a területen is . Korosodásunkkal ízlésünk is jócskán változik , de a nézőpontjaink, hozzáállásunk talán még jobban . Érzem magamon a tökéletességre való törekedést egyre több területen .De lehet, hogy ez inkább a feleségem hatása ? Ő egyébként a precizitás nagymestere ,ebben is lenyűgöz a mai napig . Ki tudja minek köszönhetem, a lényeg, hogy én élvezem !

Átgondoltad már hányféle kávét ittál eddigi életedben? Javaslom próbálj ki TE is minél többféle módon elkészített es különböző kávécserjékből főzött kávét. Az ízlésed egyedi , de ami közös bennünk , hogy nem tudunk megfelelően dönteni , ha nem próbálkozunk rendszeresen az újabb és újabb dolgokkal . Mondanivalóm lényege erre irányult ma. Szép napot! 

Tovább