Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Utolsó kommentek

Feedek

HTML

HTML

Fizess vagy várj a sorodra!

Megéri fizetni az egészségügyi szolgáltatásokért? Inkább várjuk ki a sort a rendelőben, hiszen ugyanaz az orvos lát el minket majd, ugyanazzal az eszközzel, miben lehetne más… gondolnánk, ha túlságosan naívak lennénk.

Sajnos az egészségügyi állapotom miatt nagyon sokszor találkoztam a magyar fizetős egészségügyi ellátással az elmúlt pár évben. Súlyos gerincproblémám miatt évről évre hívatlan vendége vagyok az országos gerincklinika adott osztályának, így folyamatosan megtapasztalom a különbséget! Véleményem szerint óriási a difi, de vajon ez csak a reumatológiával van így?

Pár éve történt, hogy foggondom akadt. Egy jól sikerült partin ugyanis eltűnt a korona a fogamról… Biztos a sok vodka narancsnak volt ilyen fogkorona eltüntető hatása, de a lényeg, hogy másnap nem is rémlett, hogy mi történhetett (a fogammal!!!). Tárgyi bizonyítékokat pedig nem találtam. (eltűnt a korona…) Lehet, hogy a fogtündér megviccelt? Minden esetre pénzmagot nem rakott a párnám alá. Kénytelen voltam hát szakember segítségét igénybe venni (no nem nyomozót , hanem fogorvost).

fog fogorvos egészségügy fizetős fizetni érte gerincklinika rendelő tb tb alapon  szolgáltatni fizetni az ellátásért fizetni a szolgáltatásért kipróbálni kipróbáltam kivártam időpontra mentem késés várakozás enesazegeszsegugy énésazegészségügy magán magánrendelés külföldön külföldre háziorvos sürgős ambulancia sürgősségi ellátás járulék szolgáltatási járulék Leventét miniszternek

Jellememből adódóan gyakran szoktam kitalálni mindenféle elvetemült dolgot, amelyekkel még magam is meglepem. Ilyen volt ez is. Arra gondoltam, nem futok a magán rendelésre, hanem irány az SZTK. Végül is fizetem a TB-t, sose volt elmaradásom, jár nekem az ellátás. A XI. kerületi rendelőnek amúgy is egész jó híre van, így simán belevágtam a projektbe.

Telefonon sikerült bejelentkeznem. Nem volt egyszerű kideríteni kihez is tartozom, ugyanis még nem voltam ott soha ezelőtt. Megtaláltuk a doktornőmet és a megfelelő időpontot is, szóval szuperül kezdődött.

Na persze a folytatás... Megjelentem az kialkudott időpontban, talán egy kicsit előbb is, ki tudja, hátha előbb végzek. Nem így lett. Két és fél órás várakozást követően, szólítottak. Belépve láttam, hogy nem a megszokott űrfotel fogad, nincsenek szuperfények és király kütyük.

De mielőtt jobban megnézhettem volna a felszerelést már hajszolt ki az asszisztens - sajnáljuk, de nagyon nagy a késés, nem tudjuk most ellátni.(nekem mondják? Jó ideje itt ülök….)  Jöjjön vissza két hét múlva- azzal a kezembe is nyomtak egy papírt, jó nagy betűkkel ráírva az ajánlott időponttal. Le van foglalva, mondták és csukták is rám az ajtót…

Sajnos nem tudom az okát a csúszásnak és erről nem is nyilvánítanék véleményt, azonban nem gondolom, hogy ez a módja az elintézésnek. Ilyen nagy a „vevőállomány”? Ekkora nagy a tömeg? Akkor miért ezt az időpontot kaptam vajon? Mi lehet ennek az egésznek az oka?

Miért tudja ezt megoldani egy magánrendelő? Más a rendszerük? Több időt szánnak egy betegre? (ők megtehetik?) Másnap elmentem egybe, időpontra. Persze ide is kicsit előbb érkeztem. Sejtitek mi történt? Hát megcsinálták a fogamat! Gyorsan, precízen, várakozás nélkül.

Itt voltak szuper kütyük, félelmetes űrtechnológia, minden ami kell egy ilyen "drága" helyre. Gyorsan rögzítsük, hogy annyira drága és jó minőségű magyarországon a magán orvoslás, hogy küldöldről is ide járnak! Külön iparág fejlődött ki az orvos turizmusra. Simán megéri ideutazni, eltölteni egy kis időt, megcsináltatni a fogat, cicit, bármit és hazautazni akár skandináviába. Hihetetlen. 

Kipróbáltam egyébként a reumatológiát is. Írtam, hogy ilyen a jellemem, nem adom fel könnyen. Ott eleve másfél hónap volt az első időpont, amit kérhettem. Nagyon érdekesen, 7 percenként adják az időpontokat, kaptam is jól megjegyezhető 17.43-at. Ezt mondjuk az én szúrtam el. Rosszul írtam be a naptáramba és egy nappal később mentem. Aznap nem rendelt az orvos, így az lett volna a megoldás, hogy kérek egy új időpontot… gondolod, hogy másnapra.

Szóval kellene egy hosszú távú megoldás erre a problémára. Szerintem aki ezt meg tudja oldani, komoly politikai előremenetelre számíthat. Mi lehet az? Más országba fizetni a TB-t és kijárni a kezelésekre? Egyszerűen nem fizetni, mert úgy is kápézni kell minden alkalommal?

Én kitaláltam!

A háziorvoson és a sürgősségi szolgáltatáson kívül mi az amit "ingyen" igénybe veszünk?

fog fogorvos egészségügy fizetős fizetni érte gerincklinika rendelő tb tb alapon  szolgáltatni fizetni az ellátásért fizetni a szolgáltatásért kipróbálni kipróbáltam kivártam időpontra mentem késés várakozás enesazegeszsegugy énésazegészségügy magán magánrendelés külföldön külföldre háziorvos sürgős ambulancia sürgősségi ellátás járulék szolgáltatási járulék Leventét miniszternek

Mint, hogy minden éremnek két oldala van, most nézzük kicsit a másik oldalát. Havi 7050.- forintért mit várunk? Mire elég ez az összeg? 2016.január elsejétől ennyi a havi egészségügyi szolgáltatási járulék. Az ország maxiumum fele fizeti, szóval nem nehéz kiszámolni, hogy egy főre mennyi jut. 

Megoldási javaslatként felmerülhetne, hogy ez az összeg legyen az (háziorvos és ) általános ambuláns járulék. A többiért pedig fizessünk! Nem lennénk hátrébb, de lehet, hogy ezek a szolgáltatások viszont magasabb színvonalúak lennének. Szerintem ez a megoldás! Kicsit mélyebben ki kell dolgozni, ezt elismerem, de még csak ötlet szinten mozog. Várom a megfelelő támogatottságot.

Ti mit gondoltok? Működne az ötletem? Ha egyet értessz velem oszd meg a bejegyzést "Leventét miniszternek" címmel! Reméljük ez egy új sikersztori kezdete!

Szép napot!

Tovább

Hogyan legyél sikeres a szerelemben? Íme 7 őszinte tanács ami segít!

Vajon találkozunk életünk során a nagy Ö –vel? Egyáltalán létezik olyan? Én tudom, hogy igen. Tapasztaltam. Igaz, még csak 39 vagyok, azaz állítólag még előttem az élet, úgy gondolom, hogy életre szóló páromat már megtaláltam, úgy 15 éve. Szóval én szerencsés vagyok, azonban nem mondanám, hogy nem tettem a dologért. Igen is meg kell küzdeni az élet jó dolgaiért. Egész egyszerűen amiért megküzdesz, sokkal értékesebb lesz számodra, így van ez a szerelemmel is.

Amit szeretnék elmondani neked, hogy mire figyelj oda, ha esetleg még nem volt ilyen szerencséd, mint nekem. Mit tegyél érte, ha a lehetőség kopogtat és te igazán meg akarod ragadni az alkalmat.

szerelem tanács őszinte sikeres nagyŐ parász párom társ élet küzdeni időzít elenged segíts tapasztalat válogat szex figyelem rendszeres mindenféle tér idő szabadság komunikál beszéd beszélgetés gyakorlás tabuk nélkül összhang cél célok irány közös életmód bizalom bízz engedd jó szex

1. Ha esetleg összefutunk vele, megismerjük? Ha találkozunk is vele, mit kell tennünk, hogy ne csak egy futó kaland legyen? Micsoda csillag együttállás szükséges, hogy mindez sikerüljön. Valóban az kell, de talán mi is hozzátehetünk pár dolgot. Sok kapcsolat nézne nagy remények elé ha a megfelelő időben szövődne. Nos ezen nagyon sok múlik, pontosabban az időzítéstől is függ a kapcsolat kimenetele. Lehet, hogy te már túl vagy 100 próbálkozáson és tudod kit keresel, de amikor megtalálod azt a bizonyos valakit azzal szembesülsz, hogy Ő sajnos csak a keresgélés elején jár. Ez sajnálatos, azonban ebben a pillanatban ne küzdj érte, engedd el kicsit élni az életet. Ez mindkettőtök érdeke. Később pedig nagyon segíts neki, hogy visszataláljon hozzád.

2. Min múlik valójában a hosszú szerelem? Az biztos, hogy szerencse kell hozzá, hogy találkozzunk egy olyan lénnyel aki valóban alkalmas a szerelmünk lenni. Mi kell hozzá, hogy ráismerjünk? Rengeteg tapasztalat. Bizony, sokat hallottad már ezt és természetesen igaz is. Ahhoz, hogy jól tudj válogatni, bizony egynél többet ki kell próbálni. Legalább azt meg kell tudnod, hogy mi a válogatás szempontja számodra, azaz mi az ami igazán számít nálad. Lehet, hogy megfog egy-egy tulajdonsága és később rájössz, ez neked hosszútávon értéktelen. Szóval válogass és tapasztalj.

3. Mi kell hozzá, hogy a szerelem, szerelem is maradjon? Az a bizonyos láng, gyorsan és lassan is ki tud hűlni, ez nem kérdés. De ha teszünk érte, hogy kapjon levegőt, akkor bizony sokáig élvezhetjük ezt a nem mindennapi érzést akár a mindennapokban. Figyelem és jó sok szex. Hidd el, ha erre odafigyelsz sokáig nagyon rendben lesz a kapcsolatod. Figyelj szerelmedre, ne csak hallgatsd amit mond, hanem tudd meg mi az ami fontos neki. Az apróságokra is figyelj, mások vagyunk, lehet, hogy te észre sem veszed azt ami nála magas prioritást élvez. A szex pedig kell, szinte minden problémára tud gyors megoldás lenni (ez nem azt jelenti, hogy ettől megoldódik a probléma!). A rendszeres jó szex nagyon sok mindenre jó. Erről már regényeket írtak: Stressz levezetése, remek mozgásterápia, sőt még boldogság hormonok képzésére is alkalmas. Most már azt is tudod, hogy szerelem karbantartásra is jó..

4. Tér és idő! Ez minden egyed számára szükséges az univerzumban. Ha ez nem adatott meg valakinek az otthonában, akkor ott nem fogja sokáig jól érezni magát. Törekedj rá, hogy ezt meg tudd teremteni társad számára. Minden milyen módon tud kikapcsolódni, teremtsd meg neki az alkalmat. Ha ez egy jó könyv, vidd el a gyereket valahova, ameddig tud nyugodtan olvasni. Tedd szokásoddá, hogy nem lógsz egyfolytában a nyakán, legyen rendszeres szabadideje. Meglátod hosszútávon milyen jó hatásai lesznek.

5. Ezek után jöhet a legnehezebb pont: a bizalom. Sajnos akinek a múltjában sok rossz tapasztalat keletkezett ilyen téren, annak ez rettentő nehéz lesz. Bízz a szerelmedben! Ha a nehezen megteremtett szabadidejét folyamatos megfigyelés alatt tölti, akkor nem fogod elérni a kívánt hatást. Neked sem jó, ha folyamatosan nyomozót játszol. Egyrészt elveszi az idődet, másrészről olyan gonosz gondolatokat szül ami egyenesen a sötét oldalra vezet. 

 6. Volt már olyan akivel mindent meg tudtál beszélni? Sokszor ez nem is olyan egyszerű, ugye? Pedig egy kapcsolat legfontosabb pillére a kommunikáció. Ez fejleszthető a legkönnyebben, tényleg csak gyakorolni kell. Megbeszélni mindent, kimondani még azokat a dolgokat is, amik nagyon egyértelműek számodra. Mert bizony nem biztos, hogy az első esetben, amikor mondod számára is ugyanazt jelentik. Tényleg mindenki másképpen gondolkodik és a duplikáció (az amikor ugyanarra a szóra mindkettőtöknek ugyanaz a dolog jut az eszébe) nem működik azonnal. Ennek mondjuk van rosszabb fajtája is, amikor az egyik fél google-t játszik és kitalálja mit akarsz mondani már mielőtt te kimondod (nem akarom mondani melyik félre jellemzőbb). Szóval beszélgessetek sokat, mindenről, tabuk nélkül.

 7. Ha a már mindent meg tudtok beszélni, akkor nagyon sok olyan téma lesz amiben nem értetek egyet. Ez nem baj, sőt, tök jó, mert kialakul bennetek a közös gondolkodás fogalma.. Fontosnak azt tartom ebben, hogy ismeritek egymás véleményét és megvan már egyfajta összhang a kapcsolatban. Tudtok közös célokat kitalálni, amiért mindketten meg tesztek majd dolgokat. Legyen az egy közös hétvége, esti mozi vagy egy új autó. Ha megvan ez az összhang és közös az irányt is kitaláltátok, akkor nagyon jó úton jártok a halhatatlanságba. Én itt tartok régi szerelmemmel és kívánom, hogy te is érj el mielőbb ebbe az állapotba.

Remélem használható tanácsokat tudtam adni. Ha valamelyik tanács mélyebben is érdekel, írj bátran. Nem vagyok életmód tanácsadó, nem fogok óradíjakkal előrukkolni…

Szép napot!

Tovább

Kicseleztem a porckorongsérvet!

Rákerestem az interneten és úgy néz ki én vagyok a leghíresebb akinek ez sikerült. Abban azonban biztos vagyok, hogy nem az egyedüli. Azt gondolom, sokaknak tudniuk kellene ennek a módszerét. Rengeteg emberen tudna segíteni mielőtt a sérv kialakulna a szervezetükben. Hogyan lehetne ezt elterjeszteni? Ha van erre ötleted, kérlek írd meg!

Aktív sportolói életet folytattam mióta megszülettem Közel 300 NB1 es futsal mérkőzésen vettem részt, a sport a mindennapjaim része volt. 3-4 évvel ezelőtt azonban gyakoribbak lettek a nyak és derék fájdalmaim. Ezekre egyre erősebben és sűrűbben jelentkeztek , egészen odáig vezettek, hogy tavaly februárban egy hosszú autóút utáni mérkőzésen összeestem. Megdöbbenésemre az állapotom nem javult kicsit sem a napok múltával. Kislányom és feleségem talán nem is értette mi történik velem, igazából én sem. Az elvégzett MR vizsgálat azonnal kimutatta a kifakadt sérvet 3 csigolyánál is. Ekkor lélekben is összetörtem. Egy barátom javaslatára akit a OGK-ban műtöttek kerestem fel Hoffer doktor urat a magánrendelésén. Doktor úr e műtét előtti utolsó lehetőségként egy 1 hetes –befekvéses –infúziós kezelés javasolt. Nem volt választásom.

derék nyak fájdalom sérv porckorong torna gyógytorna belenyilal összeesik MR lumbágó gyógyulás idősek oktatás beteg napi rutin élő példa eljutni élni

Az osztályon furcsán éreztem magam. Először mindenki ott dolgozó ápolóként nézett rám a folyósón, főleg idősebbek voltak és főleg hölgyek. Az első délutáni betegoktatáson, ahol szinte mindenki megjelent, döbbentek rá, hogy én is beteg vagyok. Igen, 38 évesen kilógtam a sorból. Az oktatásokon sokat megtudtunk a betegségünkről, a kezeléséről és hogy milyen változásokat kell beleépíteni az életünkbe. Egy sorsfordító hét volt ez az életemben. Az első kemény lépés a pszhiológussal (az új szabályok szerint hogy kell írni?) való beszélgetésem volt. Életemben nem éreztem ilyen kellemetlenül magam, teljes mélyponton voltam. Rávilágított a lehetőségekre, melyik út merre vezet, minek mi a következménye. A teljes élet és a futball folytatásának reménye halovány volt. 38 évesen , életerős férjként és egy 4 éves kislány apukájaként nem tehetem meg, hogy mozgásképtelenné váljak. Ezért elindultam ezen új úton. Reggelente gyógytornával kezdtük a napot, melyet számomra fejlesztettünk ki a klinikán. A hét utolsó napján a gyógytornász a saját telefonomra rögzítette. A mai napig ezt a felvételt használom!

A kezelés végeztével, orvosom tanácsára, nagyon lassan, fokozatosan tértem vissza az által régebben végzett mozgásokhoz. Feleségem türelme, rendkívüli hozzáállása rettentő sokat segített ezeknek az új szokásoknak a kialakításában. Napi rendszerességgel végeztem a gyógytornát. 2 hónap múlva léptem újra pályára, emlékszem két hossz után leültem a cserepadra és vártam következő mérkőzésig.

Nagyon féltem. Féltem, hogy újra összesek, féltem, hogy esetleg menthetetlen helyzetbe hozom magam. Így a visszatérésem a pályára lassú volt. 4 hónap telt el, mikor el mertem menni egy nagyobb megméredtetésre, ahol viszont remekül játszottam. A hétköznapjaimba beékelte magát a torna, a napi rutin fél órával a család ébredés előtt kezdődik. Ezzel hova lehet eljutni másfél év alatt?

Legutoljára múlt hét csütörtökön nyertünk tornát, ahol kiérdemeltem a torna legjobb játékosa címet is. Erről megjelent egy cikk is az interneten Virág Levi a “hétköznapok legjobbja” címmel. http://www.kaminokupa.hu/viraglevi/

A kezelés óta több emberrel beszéltem aki hasonló cipőben jár, mindenkit a klinikára irányítottam. Szívesen mondtam el tapasztalataimat, hallgattam végig mások problémáit. Amennyiben szükségesszívesen beszélek erről személyesen is, valóban mutatva az ÉLŐ példát a „gyógyulásra”.

A cikket itt olvashatod : http://ogk.hu/intezetunkrol/sajto/sajtokozlemenyek/2015/hirek/20151013-kicseleztem-a-porckorongserv-mutetet/

Ha van ismerősöd, akik hasonló fájdalommal küzd, oszd meg vele a történetemet. Tanuljon belőle és változtasson időben!

Szép napot!

Tovább