Vajon találkozunk életünk során a nagy Ö –vel? Egyáltalán létezik olyan? Én tudom, hogy igen. Tapasztaltam. Igaz, még csak 39 vagyok, azaz állítólag még előttem az élet, úgy gondolom, hogy életre szóló páromat már megtaláltam, úgy 15 éve. Szóval én szerencsés vagyok, azonban nem mondanám, hogy nem tettem a dologért. Igen is meg kell küzdeni az élet jó dolgaiért. Egész egyszerűen amiért megküzdesz, sokkal értékesebb lesz számodra, így van ez a szerelemmel is.

Amit szeretnék elmondani neked, hogy mire figyelj oda, ha esetleg még nem volt ilyen szerencséd, mint nekem. Mit tegyél érte, ha a lehetőség kopogtat és te igazán meg akarod ragadni az alkalmat.

szerelem tanács őszinte sikeres nagyŐ parász párom társ élet küzdeni időzít elenged segíts tapasztalat válogat szex figyelem rendszeres mindenféle tér idő szabadság komunikál beszéd beszélgetés gyakorlás tabuk nélkül összhang cél célok irány közös életmód bizalom bízz engedd jó szex

1. Ha esetleg összefutunk vele, megismerjük? Ha találkozunk is vele, mit kell tennünk, hogy ne csak egy futó kaland legyen? Micsoda csillag együttállás szükséges, hogy mindez sikerüljön. Valóban az kell, de talán mi is hozzátehetünk pár dolgot. Sok kapcsolat nézne nagy remények elé ha a megfelelő időben szövődne. Nos ezen nagyon sok múlik, pontosabban az időzítéstől is függ a kapcsolat kimenetele. Lehet, hogy te már túl vagy 100 próbálkozáson és tudod kit keresel, de amikor megtalálod azt a bizonyos valakit azzal szembesülsz, hogy Ő sajnos csak a keresgélés elején jár. Ez sajnálatos, azonban ebben a pillanatban ne küzdj érte, engedd el kicsit élni az életet. Ez mindkettőtök érdeke. Később pedig nagyon segíts neki, hogy visszataláljon hozzád.

2. Min múlik valójában a hosszú szerelem? Az biztos, hogy szerencse kell hozzá, hogy találkozzunk egy olyan lénnyel aki valóban alkalmas a szerelmünk lenni. Mi kell hozzá, hogy ráismerjünk? Rengeteg tapasztalat. Bizony, sokat hallottad már ezt és természetesen igaz is. Ahhoz, hogy jól tudj válogatni, bizony egynél többet ki kell próbálni. Legalább azt meg kell tudnod, hogy mi a válogatás szempontja számodra, azaz mi az ami igazán számít nálad. Lehet, hogy megfog egy-egy tulajdonsága és később rájössz, ez neked hosszútávon értéktelen. Szóval válogass és tapasztalj.

3. Mi kell hozzá, hogy a szerelem, szerelem is maradjon? Az a bizonyos láng, gyorsan és lassan is ki tud hűlni, ez nem kérdés. De ha teszünk érte, hogy kapjon levegőt, akkor bizony sokáig élvezhetjük ezt a nem mindennapi érzést akár a mindennapokban. Figyelem és jó sok szex. Hidd el, ha erre odafigyelsz sokáig nagyon rendben lesz a kapcsolatod. Figyelj szerelmedre, ne csak hallgatsd amit mond, hanem tudd meg mi az ami fontos neki. Az apróságokra is figyelj, mások vagyunk, lehet, hogy te észre sem veszed azt ami nála magas prioritást élvez. A szex pedig kell, szinte minden problémára tud gyors megoldás lenni (ez nem azt jelenti, hogy ettől megoldódik a probléma!). A rendszeres jó szex nagyon sok mindenre jó. Erről már regényeket írtak: Stressz levezetése, remek mozgásterápia, sőt még boldogság hormonok képzésére is alkalmas. Most már azt is tudod, hogy szerelem karbantartásra is jó..

4. Tér és idő! Ez minden egyed számára szükséges az univerzumban. Ha ez nem adatott meg valakinek az otthonában, akkor ott nem fogja sokáig jól érezni magát. Törekedj rá, hogy ezt meg tudd teremteni társad számára. Minden milyen módon tud kikapcsolódni, teremtsd meg neki az alkalmat. Ha ez egy jó könyv, vidd el a gyereket valahova, ameddig tud nyugodtan olvasni. Tedd szokásoddá, hogy nem lógsz egyfolytában a nyakán, legyen rendszeres szabadideje. Meglátod hosszútávon milyen jó hatásai lesznek.

5. Ezek után jöhet a legnehezebb pont: a bizalom. Sajnos akinek a múltjában sok rossz tapasztalat keletkezett ilyen téren, annak ez rettentő nehéz lesz. Bízz a szerelmedben! Ha a nehezen megteremtett szabadidejét folyamatos megfigyelés alatt tölti, akkor nem fogod elérni a kívánt hatást. Neked sem jó, ha folyamatosan nyomozót játszol. Egyrészt elveszi az idődet, másrészről olyan gonosz gondolatokat szül ami egyenesen a sötét oldalra vezet. 

 6. Volt már olyan akivel mindent meg tudtál beszélni? Sokszor ez nem is olyan egyszerű, ugye? Pedig egy kapcsolat legfontosabb pillére a kommunikáció. Ez fejleszthető a legkönnyebben, tényleg csak gyakorolni kell. Megbeszélni mindent, kimondani még azokat a dolgokat is, amik nagyon egyértelműek számodra. Mert bizony nem biztos, hogy az első esetben, amikor mondod számára is ugyanazt jelentik. Tényleg mindenki másképpen gondolkodik és a duplikáció (az amikor ugyanarra a szóra mindkettőtöknek ugyanaz a dolog jut az eszébe) nem működik azonnal. Ennek mondjuk van rosszabb fajtája is, amikor az egyik fél google-t játszik és kitalálja mit akarsz mondani már mielőtt te kimondod (nem akarom mondani melyik félre jellemzőbb). Szóval beszélgessetek sokat, mindenről, tabuk nélkül.

 7. Ha a már mindent meg tudtok beszélni, akkor nagyon sok olyan téma lesz amiben nem értetek egyet. Ez nem baj, sőt, tök jó, mert kialakul bennetek a közös gondolkodás fogalma.. Fontosnak azt tartom ebben, hogy ismeritek egymás véleményét és megvan már egyfajta összhang a kapcsolatban. Tudtok közös célokat kitalálni, amiért mindketten meg tesztek majd dolgokat. Legyen az egy közös hétvége, esti mozi vagy egy új autó. Ha megvan ez az összhang és közös az irányt is kitaláltátok, akkor nagyon jó úton jártok a halhatatlanságba. Én itt tartok régi szerelmemmel és kívánom, hogy te is érj el mielőbb ebbe az állapotba.

Remélem használható tanácsokat tudtam adni. Ha valamelyik tanács mélyebben is érdekel, írj bátran. Nem vagyok életmód tanácsadó, nem fogok óradíjakkal előrukkolni…

Szép napot!