Rákerestem az interneten és úgy néz ki én vagyok a leghíresebb akinek ez sikerült. Abban azonban biztos vagyok, hogy nem az egyedüli. Azt gondolom, sokaknak tudniuk kellene ennek a módszerét. Rengeteg emberen tudna segíteni mielőtt a sérv kialakulna a szervezetükben. Hogyan lehetne ezt elterjeszteni? Ha van erre ötleted, kérlek írd meg!

Aktív sportolói életet folytattam mióta megszülettem Közel 300 NB1 es futsal mérkőzésen vettem részt, a sport a mindennapjaim része volt. 3-4 évvel ezelőtt azonban gyakoribbak lettek a nyak és derék fájdalmaim. Ezekre egyre erősebben és sűrűbben jelentkeztek , egészen odáig vezettek, hogy tavaly februárban egy hosszú autóút utáni mérkőzésen összeestem. Megdöbbenésemre az állapotom nem javult kicsit sem a napok múltával. Kislányom és feleségem talán nem is értette mi történik velem, igazából én sem. Az elvégzett MR vizsgálat azonnal kimutatta a kifakadt sérvet 3 csigolyánál is. Ekkor lélekben is összetörtem. Egy barátom javaslatára akit a OGK-ban műtöttek kerestem fel Hoffer doktor urat a magánrendelésén. Doktor úr e műtét előtti utolsó lehetőségként egy 1 hetes –befekvéses –infúziós kezelés javasolt. Nem volt választásom.

derék nyak fájdalom sérv porckorong torna gyógytorna belenyilal összeesik MR lumbágó gyógyulás idősek oktatás beteg napi rutin élő példa eljutni élni

Az osztályon furcsán éreztem magam. Először mindenki ott dolgozó ápolóként nézett rám a folyósón, főleg idősebbek voltak és főleg hölgyek. Az első délutáni betegoktatáson, ahol szinte mindenki megjelent, döbbentek rá, hogy én is beteg vagyok. Igen, 38 évesen kilógtam a sorból. Az oktatásokon sokat megtudtunk a betegségünkről, a kezeléséről és hogy milyen változásokat kell beleépíteni az életünkbe. Egy sorsfordító hét volt ez az életemben. Az első kemény lépés a pszhiológussal (az új szabályok szerint hogy kell írni?) való beszélgetésem volt. Életemben nem éreztem ilyen kellemetlenül magam, teljes mélyponton voltam. Rávilágított a lehetőségekre, melyik út merre vezet, minek mi a következménye. A teljes élet és a futball folytatásának reménye halovány volt. 38 évesen , életerős férjként és egy 4 éves kislány apukájaként nem tehetem meg, hogy mozgásképtelenné váljak. Ezért elindultam ezen új úton. Reggelente gyógytornával kezdtük a napot, melyet számomra fejlesztettünk ki a klinikán. A hét utolsó napján a gyógytornász a saját telefonomra rögzítette. A mai napig ezt a felvételt használom!

A kezelés végeztével, orvosom tanácsára, nagyon lassan, fokozatosan tértem vissza az által régebben végzett mozgásokhoz. Feleségem türelme, rendkívüli hozzáállása rettentő sokat segített ezeknek az új szokásoknak a kialakításában. Napi rendszerességgel végeztem a gyógytornát. 2 hónap múlva léptem újra pályára, emlékszem két hossz után leültem a cserepadra és vártam következő mérkőzésig.

Nagyon féltem. Féltem, hogy újra összesek, féltem, hogy esetleg menthetetlen helyzetbe hozom magam. Így a visszatérésem a pályára lassú volt. 4 hónap telt el, mikor el mertem menni egy nagyobb megméredtetésre, ahol viszont remekül játszottam. A hétköznapjaimba beékelte magát a torna, a napi rutin fél órával a család ébredés előtt kezdődik. Ezzel hova lehet eljutni másfél év alatt?

Legutoljára múlt hét csütörtökön nyertünk tornát, ahol kiérdemeltem a torna legjobb játékosa címet is. Erről megjelent egy cikk is az interneten Virág Levi a “hétköznapok legjobbja” címmel. http://www.kaminokupa.hu/viraglevi/

A kezelés óta több emberrel beszéltem aki hasonló cipőben jár, mindenkit a klinikára irányítottam. Szívesen mondtam el tapasztalataimat, hallgattam végig mások problémáit. Amennyiben szükségesszívesen beszélek erről személyesen is, valóban mutatva az ÉLŐ példát a „gyógyulásra”.

A cikket itt olvashatod : http://ogk.hu/intezetunkrol/sajto/sajtokozlemenyek/2015/hirek/20151013-kicseleztem-a-porckorongserv-mutetet/

Ha van ismerősöd, akik hasonló fájdalommal küzd, oszd meg vele a történetemet. Tanuljon belőle és változtasson időben!

Szép napot!