Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Utolsó kommentek

Feedek

HTML

HTML

Egy hét a gerincklinikán – a 10 perces kontroll helyett 1.rész

Szeretném, ha sokan tanulnának az esetemből, hátha el tudják kerülni életük ilyen korai szakaszában a kórházat. Pontosabb nevén az Országos Gerincgyógyászati Központot, itt vagyok most. Hétfőn jöttem ambulánsan, kezelésre. Nem tudtam felegyenesedni, azaz fekve-négykézlábon jártam már egész hétvégén. Gondoltam kapok egy helyi szurit és futok haza.. hát nem ez lett. Gyors MR vizsgálat után már tolószékben hoztak fel az emeleti ágyba és pikk pakk bennem is volt az infúzió. Máshogy mondjuk nem is tudtam volna feljönni, annyira rosszabbodott az állapotom.. vagy csak kiment belőlem a hétvége alatt belapátolt fájdalomcsillapítók hatása?  Szerencsém volt, éppen üresedett egy ágy a 131-ben amit így megkaptam. 

gerinc fájdalom sérv gerincsérv porckorong porckorongsérv MR MRI CT budai egészségközpont kifakadt injekció zsibbadás hátfájás rehab tű sensolight wellness király  jobban vagyok sétálok saját lábon konzervatív kezelés infúzió gyógytorna masszázs

Szeretem ezt a helyet, 3 éve is itt voltam, akkor tervezett konzervatív kezelésen. Mivel legutóbb teljes javulást hozott az egyhetes kúra, nagyon optimistán vágtam bele az új projektbe. Estére persze rosszabbodott a helyzet, 4 fájdalomcsillapító sem tudta elnyomni az érzést. Hajnalban meg is jelentem a nővéreknél, hogy erősebb cucc kell. Meg is kaptam! Konkrétan egy tenyérnyit válogatott nekem össze a kedves hölgy, imádtam! Amire visszavánszorogtam a szobába már semmit nem éreztem. A nem fájó végtagjaimat sem! Nagyon király érzés volt, örök hála érte!

Reggel korán jött a doktor úr a megbeszélt injekció miatt. Mentünk a CT-be ahol megnézte hol van a ideggyök.. azt fogjuk megszúrni. Leizzadtam, nem bírom a tűszúrás gondolatát sem. Küzdök ellene régóta, próbálok szembenézni ezen félelmemmel, például tetoválásokat varratok meg ilyesmi. Ahhoz meg abszolút nem szoktam hozzá, hogy gerincben álló tűvel tologatnak ki be a CT-ben, hogy ellenőrizzék a 10 cm hosszú fém pontosságát. Kicsit mozgatni kellet, de másodszorra már jó helyen volt, mondták. A speckó anyag betöltése után már jött a teljes zsibbadás, végig a lábamon szépen lassan. Nagy megkönnyebbülés volt, mert a tű kikerült a hátamból és a fájdalom is megszűnt. Megcsináltuk! J Jöhet a rehab!

Innentől beindult a wellness! Masszőr hölgy látogatott meg a szobában, aki átmozgatta felsőtestem, és finom olajjal átkente. Jól hangzik, nem? Egy Gyógytornász hölgy is megdolgoztatott, de csak óvatosan, fájdalom mentesen. Estig nem tudtam kikelni az ágyból, így ez ebéd kimaradt, helyette jött a napi infúzió. Amire kiment a zsibbadás, már 8 óra is elmúlt. Fürdés, tisztálkodás és SENSOLIGHT!! Nagyon király, mint egy űrhajó, legutóbb is kedvenc volt.

Itt tartok most, a javulás útján immáron sétálok a saját lábamon. Napról napra jobb lesz reményeim szerint. Sok idő van most arra, hogy átgondoljam, hogyan tovább, de erre nem akarok most kitérni.

Szeretném külön megköszönni a feleségemnek, hogy az így teljes egészében rászoruló otthoni dolgok mellett volt energiája többször is bejönni hozzám, behozni a „kórház szettet”,stb. Imádom ezért is, nem is tudom hol tartanék nélküle, de igen tudom: sehol.

Szép napot!  

Tovább

Mitől lett gerinc sérvem?  Nekem öt okot mondtak amitől lehet!

Ezen gondolkodom már lassan két éve, amióta kiderült, hogy deréktájékon három csigolyámnál is kifakadt porckorongsérvem van, 38 évesen tudtam meg. Valamire nem figyeltem oda? Túlzásba vittem valamit? Talán a sportolást. Tisztában voltam vele, hogy nem lehet büntetlenül ennyit focizni.. de őszintén szólva leghamarabb is hatvan éves korom után vártam a dolog hátulütőjét. Hát nem ez történt.

 

gerinc gerincsérv sérv porckorong porckorongsérv mozgás egészség elhízás megelőzés visszafordíthatatlan kifakadt derékfájás zsibbadás sugároz dohányzás mozgásszegény csigolya

Mi is az a gerinc sérv? Most kicsit tudományos leszek: A porckorong-degeneráció részjelenségeként bármely életkorban előfordulhat, hogy a csigolyaközti résből (amit a porckorong teljes egészében kitölt) ilyen-olyan okokból porcszövet kerül a gerinccsatornába, s ott térszűkítést hoz létre. Nos ezt az állapotot nevezi a köznyelv porckorongsérvnek. Azt is tudod mitől alakul ki?

  1. Elhízás! Bizony aki túlsúllyal él sok más cuki dolog mellett sérvet is kaphat. Sajna a gerincünk bizonyos esetekben még a normál súlyúnk kezelésekor is túlterhelődik, nemhogy ha plusz 20-30 kilóval folyamatosan megküzdenie. A porckorong ruganyos , azonban ha egy labdára extra nagy súly terhelődik, könnyen kidurran. Figyelj oda az elhízásra, fogyj le ha szükséges!
  2. Dohányzás! Gondoltad volna? Láttam dohányos ember porckorongját MR felvételen –szép fekete. Hát ez van, azonnal tedd le a cigit. Ezt mondjuk nem csak a sérv lehetőségének kialakulása miatt kellene megtenned, de tessék, íme egy újabb érv.
  3. Fix testtartást igénylő munka- Ülőmunka!  Főleg az irodai dolgozok, sormunkát végzők vannak veszélyben. Biztos érezted már, amikor sokáig egy bizonyos helyzetben vagy, hogy kezdesz zsibbadni, elgémberednek a kezek, lábak. Ez nem a sérvre utaló jel, azonban valami hasonló történik, amikor sokáig (pl:8-10 órákat a munkahelyeden ülsz, rettentően rossz testtartásban a monitort bámulva) görnyedve dolgozol. A testünk mozgásra van kitalálva, úgy működik optimálisan. Állj fel néha! Mozgasd át magad, nyújts, lazíts!
  4. Mozgásszegény életmód! Az előző pont kibővítése, azaz ha a munkahelyeden sem mozogsz és utána sem akkor ne számíts sok jóra. Jól hangzik az előző négy pont  ha kombinációja, (sajnos gyakran előfordul!) azaz ha ülőmunka mellett dohányzol és nem mozogsz nyilván el is fogsz hízni, de sérved is lesz, az tutti. Sétálj, mozogj! Mindegy mit csak rendszeresen csináld!
  5. Gének! Ezzel a mai korban mindent meg lehet magyarázni. Persze ha valakinek a szervezete hajlamos valamilyen betegség, elváltozás kialakulására akkor az a génjei miatt van. Nos én a felmenőim között nem találtam gerinc sérvvel szenvedőt, mégis kialakult nálam. Mai napig nem tudom miért.

 

Az előző tényezők közül rám nem jellemző egyik sem. Mégis kifakadt gerincsérvem van. Persze a kivétel erősíti a szabályt, ugye? Remélem, hogy aki olvassa és igazak rá a fentiek, időben tud változtatni. Ne akarj eljutni oda, ami már visszafordíthatatlan. Mert bizony az. Kezelni lehet, több féle mód is van rá, azonban „meggyógyulni” nem lehet belőle. Csak a megelőzés- elkerülés technika működik. Szóval változtass , amíg lehet. Emellett terjeszd az igét, hogy mások is tegyék meg. Én ezt csinálom.

Szép napot és boldog – mindenképpen gerincsérv mentes- új évet kívánok neked így év végén!

 

 

 

 

 

Tovább

Mivel szívat jövőre a NAV? 2016. január 1 –től ezt kell tenned ha nem akarsz bírságot. Jön a NAV gomb!

Minden évben kitalálnak valami új szabályt vagy előírást, amit a vállalkozásoknak teljesíteniük kell, különben jöhetnek a bírságok. Természetesen ez a mi érdekünk, hiszen a hatékonyabb ellenőrzés minket szolgál, szükség van a fejlődésre minden területen. A legújabb előírás, hogy a számlázó rendszereket upgrade-re kötelezik. Január elsejétől a NAV –hoz bejelentett programodnak (azaz minden használatban lévő számlázó rendszernek) tudnia kell az új jogszabály szerint egy önálló adat exportot végeznie. Ezt az új funkciót, hívhatjuk NAV gombnak, bele kellett programoznia a számlázó alkalmazásokba a fejlesztőknek. ( he nem tette meg azonnal szólj neki!!) Nem túl bonyolult fejlesztés, de szerintem nem is jól átgondolt az előírás. Értem az irányt, hogy nagyon ellenőrizzék a vállalkozásokat, minél kevesebb lehetőség maradjon a csalásra, a mulasztásra. Ezzel egyet is értek. A fejlesztések mostanra nagyjából sikerültek is. Sajnos, aki előzőekben fizetett a programjáért, annak most ismét meg kell tennie (nem is várhatjuk el, hogy ingyen kapjunk valamit, amiért már előzőekben fizettünk). Az interneten sok ingyenes megoldás is található, amik megbízhatóak és korlátozva ugyan de jól használhatóak. Nem akarok kiemelni egyet sem, arra ott a google meg a fizetett hirdetések. 

NAV nav gomb NAV gomb jogszabály januártól számlázó számlaprogram számlázás változás követelmény bírság ellenőrzés érdekünk fejleszteni programozni ingyenes megoldás használni bejelenteni adat export

A Számlázó programokkal szembeni követelmények változását itt tudjátok a NAV oldalán megnézni:

https://www.nav.gov.hu/nav/ado/afa080101_hatalyos/Szamlazo_programokkal20150216.html

Ha nem találsz számlázót, esetleg nem bízol bennük, vagy a csupán a véleménymre lennél kíváncsi ezzel kapcsolatban, állok rendelkezésedre.

Szép napot!

Tovább

Kicseleztem a porckorongsérvet!

Rákerestem az interneten és úgy néz ki én vagyok a leghíresebb akinek ez sikerült. Abban azonban biztos vagyok, hogy nem az egyedüli. Azt gondolom, sokaknak tudniuk kellene ennek a módszerét. Rengeteg emberen tudna segíteni mielőtt a sérv kialakulna a szervezetükben. Hogyan lehetne ezt elterjeszteni? Ha van erre ötleted, kérlek írd meg!

Aktív sportolói életet folytattam mióta megszülettem Közel 300 NB1 es futsal mérkőzésen vettem részt, a sport a mindennapjaim része volt. 3-4 évvel ezelőtt azonban gyakoribbak lettek a nyak és derék fájdalmaim. Ezekre egyre erősebben és sűrűbben jelentkeztek , egészen odáig vezettek, hogy tavaly februárban egy hosszú autóút utáni mérkőzésen összeestem. Megdöbbenésemre az állapotom nem javult kicsit sem a napok múltával. Kislányom és feleségem talán nem is értette mi történik velem, igazából én sem. Az elvégzett MR vizsgálat azonnal kimutatta a kifakadt sérvet 3 csigolyánál is. Ekkor lélekben is összetörtem. Egy barátom javaslatára akit a OGK-ban műtöttek kerestem fel Hoffer doktor urat a magánrendelésén. Doktor úr e műtét előtti utolsó lehetőségként egy 1 hetes –befekvéses –infúziós kezelés javasolt. Nem volt választásom.

derék nyak fájdalom sérv porckorong torna gyógytorna belenyilal összeesik MR lumbágó gyógyulás idősek oktatás beteg napi rutin élő példa eljutni élni

Az osztályon furcsán éreztem magam. Először mindenki ott dolgozó ápolóként nézett rám a folyósón, főleg idősebbek voltak és főleg hölgyek. Az első délutáni betegoktatáson, ahol szinte mindenki megjelent, döbbentek rá, hogy én is beteg vagyok. Igen, 38 évesen kilógtam a sorból. Az oktatásokon sokat megtudtunk a betegségünkről, a kezeléséről és hogy milyen változásokat kell beleépíteni az életünkbe. Egy sorsfordító hét volt ez az életemben. Az első kemény lépés a pszhiológussal (az új szabályok szerint hogy kell írni?) való beszélgetésem volt. Életemben nem éreztem ilyen kellemetlenül magam, teljes mélyponton voltam. Rávilágított a lehetőségekre, melyik út merre vezet, minek mi a következménye. A teljes élet és a futball folytatásának reménye halovány volt. 38 évesen , életerős férjként és egy 4 éves kislány apukájaként nem tehetem meg, hogy mozgásképtelenné váljak. Ezért elindultam ezen új úton. Reggelente gyógytornával kezdtük a napot, melyet számomra fejlesztettünk ki a klinikán. A hét utolsó napján a gyógytornász a saját telefonomra rögzítette. A mai napig ezt a felvételt használom!

A kezelés végeztével, orvosom tanácsára, nagyon lassan, fokozatosan tértem vissza az által régebben végzett mozgásokhoz. Feleségem türelme, rendkívüli hozzáállása rettentő sokat segített ezeknek az új szokásoknak a kialakításában. Napi rendszerességgel végeztem a gyógytornát. 2 hónap múlva léptem újra pályára, emlékszem két hossz után leültem a cserepadra és vártam következő mérkőzésig.

Nagyon féltem. Féltem, hogy újra összesek, féltem, hogy esetleg menthetetlen helyzetbe hozom magam. Így a visszatérésem a pályára lassú volt. 4 hónap telt el, mikor el mertem menni egy nagyobb megméredtetésre, ahol viszont remekül játszottam. A hétköznapjaimba beékelte magát a torna, a napi rutin fél órával a család ébredés előtt kezdődik. Ezzel hova lehet eljutni másfél év alatt?

Legutoljára múlt hét csütörtökön nyertünk tornát, ahol kiérdemeltem a torna legjobb játékosa címet is. Erről megjelent egy cikk is az interneten Virág Levi a “hétköznapok legjobbja” címmel. http://www.kaminokupa.hu/viraglevi/

A kezelés óta több emberrel beszéltem aki hasonló cipőben jár, mindenkit a klinikára irányítottam. Szívesen mondtam el tapasztalataimat, hallgattam végig mások problémáit. Amennyiben szükségesszívesen beszélek erről személyesen is, valóban mutatva az ÉLŐ példát a „gyógyulásra”.

A cikket itt olvashatod : http://ogk.hu/intezetunkrol/sajto/sajtokozlemenyek/2015/hirek/20151013-kicseleztem-a-porckorongserv-mutetet/

Ha van ismerősöd, akik hasonló fájdalommal küzd, oszd meg vele a történetemet. Tanuljon belőle és változtasson időben!

Szép napot!

Tovább

Dolgoznál a pornóiparban?  2.rész

Folytatva felvetésemet először is szeretném megköszönni a visszajelzéseket. Nagyon örülök ezeknek, sok ötletet adtok. Továbbá remélem, hogy akit összehoztam a megrendelőnkkel jó kapcsolatra tett szert és sok jó filmet tudnak majd készíteni. Reméljük, hozzánk is eljut majd belőle egy-egy díszpéldány.

Kaptam olyan visszajelzést is, hogy bizony ezeknek a felnőtt tartalmú filmeknek igencsak negatív hatása van társadalmunkban. Nagy százalékban a nők kihasználtságáról szól és mivel igen is hatással bír bizonyos körökben ezért ez lesz az elfogadott hozzáállás a női nemhez és a szexuális szokások kialakításához. Sajnos azt be kell látnom, hogy aki ezekből a filmekből tanul meg szexelni az valóban minden alkalommal az arcra élvezéssel akarja befejezni az aktust. Szomorú, de vajon ez a szerepe ezeknek a filmeknek? Naná, hogy nem. Sajnos a mai fiatalok nagy része túl korán szembesül a szexualitással esetleg pont az ilyen filmekből. Nem mondom, hogy nem készültek fel rá, nem tudnak róla eleget, pedig így van. 

porn pornó film pornófilm munka szex felnőtt választás fiatal tehetség csillogás karrier szeretnél

Vajon 18 évesen érett valaki ahhoz, hogy filmekben szerepeljen? Igen, ez az alsó határ Magyarországon. Nagykorúvá váláshoz a szex is hozzá tartozik, aztán jöhet forgatni, kereshet saját maga számára pénzt. Hogy mit kezd vele, nem tartozik senkire. Lányos apuka révén előbb –utóbb én is szembesülök majd ezzel a kérdéssel, hát nem várom. El tudom ettől majd tiltani a lányomat? El kell egyáltalán tiltani? Mi lesz ha majd pont ebben leli meg örömét? Pfff.

Vajon ezzel a szakmával hová lehet eljutni? Azt gondolom, hogy ebben az iparban is létezik karrier. Nagyon is szép hosszú létrára lehet felmászni és a csúcson nagyon szép dolgokat lehet elérni. Sok példa járhat előttünk magyarok előtt, többeknek sikerült szép sikereket elérni. Igazi csillogás, real Hollywood, mega gazdagság. De vajon min múlik a siker? Ki lehet jó ebben? Mi kell hozzá?

Sok munka, jó kapcsolatok, némi tehetség, ambíció, ezeket szokták mondani. Nem tévedhetnek… Az biztos, hogy más fajta intelligencia szükséges itt és nem az elvégzett iskolák száma számít. A lényeg, hogy a karakter magával ragadja a publikumot pont úgy mint egy jó könyv esetében. Szóval ki-ki döntse el mit választ az írást vagy a filmipart…

Tovább