Komolyan, miért akar rábeszélni minket a kormány, hogy több gyereket "gyártsunk"? Óriási reklámhadjáratot csináltak, "a testvérben az erő" címmel! Nem kicsit lenézve azokat, akik nem „csináltak” testvért a gyermekük „részére”.

Remélem bukás volt ez a kampány!

Már az is megdöbbentő, hogy ezt reklámozzák. Még jó, hogy nem szólítanak fel direktben a gyermeknemzésre! Értem én, hogy egyre nyitottabb világban élünk, de kérem az egy másik iparág! (előzőekben írtam pár bejegyzést arról az iparágról is, ha van kedved nézd vissza, egész sokan elolvasták…)

Arról nem is beszélve, ha ezt egy gyerek látja (nyilván látja, hiszen mindenhol ez ment), és esetleg Ő egyke, akkor mit érezhet? Ő még nem fogja fel a reklám "üzenetét", csak azt, hogy Ő kevesebb azoknál a gyerekeknél, akiknek van testvérük. Ő nem "kapta meg" a szüleitől ezt a "dolgot", ő csak annyit tud, hogy neki nincs! Máris kialakul benne egy hiányérzet, egy dolog, amitől kevesebbnek érezheti magát. (remélhetőleg nem találkozik olyan más gyerekekkel akik még jobban kihangsúlyozzák számára ezt)

Nem vagyok szakember, de ez még számomra is egyértelmű és szomorú! A nevükben is köszönöm! 

Nyilván több állampolgár több adót fizet, mint egy eszement elmélet elvén ezt el is lehetne engedni (WOW micsoda alliterációt tudok!) akár. Ezzel így talán nem is lenne baj, csak a kampány erősen lenézi az egykéket, főleg azok szüleit. Miért? Milyen jogon?

Ráadásul a reklámfilm olyan állításokat tesz, ami finoman fogalmazva is megkérdőjelezhető. Sajnos, akinek testvére van, az nem lesz automatikusan segítőkész, nem feltétlen fog jól teljesíteni versenyhelyzetben és nem biztos, hogy önzetlen lesz felnőttként. Miért kell ilyen valótlanságokat hirdetni? (szándékosan nem írok még csúnya, sértő szavakat-ki tudja, pár év múlva ki nyer a választásokon... XD)

Valóban nagyon sokat jelent egy gyereknek (de nem csak neki, namem mindenkinek!) a testvére, nekem is van kettő, szeretem is őket a magam módján.  Azonban az biztos, mert tudom magamról, hogy nem lettem önzetlen emiatt. Az ilyen tulajdonságokat tudja magáról az ember, maximum nem akarja elmondani. Nos, én önző módon, elmondom. Például önzésnek mondhatjuk azt is, hogy megálltunk egy gyerek felelős felnevelésének tervénél. Nem fog születni testvére. (bevallom, elég most nehéz ezt leírni, de bizony így van)

Akkor mi (itt az ideje belekevernem a feleségem is) most nem adunk meg mindent a gyermekünknek? Én egy pillanatig sem érzem ezt. Ezért, nagyon is feldühített a reklám!

A hirdetést, ha esetleg nem láttad volna elégszer, itt meg tudod nézni:

https://www.youtube.com/watch?v=Xw73pG1NjBQ

vagy itt: 

bukas bukás testvér kell egy testvér népesség csökkenés népesség reklámhadjárat kampány nem kell testvér több állampolgár kell valótlatságot állít segítőkész lesz jobban teljesít  önzetlenebb lesz akinek van testvére elszegényedés sokgyermesek lakásnélküliek

Miért akarnak rábeszélni a gyereknemzésre?

Lehet, a kormány nézi a statisztikákat, mert azok bizony durván népesség csökkenést mutatnak.

A legutóbbi, 2015-ös előreszámítás eredményei szerint az alapváltozatban 2060-ban várhatóan 7 millió 900 ezer fő lesz Magyarország népessége! (a magas változat 8 millió 700 ezres népességszámot jelez, az alacsony változatban 6 millió 700 ezer fő szerepel). Most nem számoljuk bele a bevándorlókat, menekülteket, más bolygókról érkezett idegeneket és a Jetit sem.

bukas bukás testvér kell egy testvér népesség csökkenés népesség reklámhadjárat kampány nem kell testvér több állampolgár kell valótlatságot állít segítőkész lesz jobban teljesít  önzetlenebb lesz akinek van testvére elszegényedés sokgyermesek lakásnélküliek

Magyarország népességének alakulása 1990-2060 között a népesség-előreszámítás alap-, alacsony és magas változata szerint. Forrás: KSH NÉPESSÉGTUDOMÁNYI KUTATÓINTÉZET (http://demografia.hu/hu/tudastar/nepesseg-eloreszamitas)

Szóval csökkeni fog Magyarország népessége és tenni kell ellene valamit? NEM az a megoldás, hogy előrébb helyezzük a testvéres családokat és arra szólítjuk fel az embereket, hogy felelőtlenül vállaljanak több és több gyermeket! (még jó, hogy nem kötötték össze a reklámot valamelyik támogatott hitellel…)

Szerintem nem a mennyiséggel kellene foglalkozni, hanem a minőséggel. Az életminőséggel. Sajnos Magyarország népességének nagyobb százaléka szegény, rossz körülmények között él. Az elszegényedés pedig egy olyan folyamat, amit az elején kellene megállítani! Ezzel kellene kezdeni valamit!

Kik a „legveszélyeztetettebbek” az elszegényedés szempontjából?

Az iskolázatlanok, a sokgyermekesek, a gyermekek, a lakásnélküliek.

Akkor miért mégis ezt kampányolják? Inkább ezekről kellene összeállítani valami velőset! Akár hirdetni is lehetne! (na itt már jöhetne a szuper akciós lakáshitel!!)

Biztassuk a gyermeket és szüleiket tanulásra, taníttatásra, segítsük őket lakáshoz. Támogassuk az életútjukat, ahogy tudjuk. Adjunk nekik jobb körülményeket a fejlődéshez! Erről szóljanak a hírek, ezzel legyen tele a sajtó! ( na jó ezt a szöveget loptam- köszi Tankcsapda!)

Remélem nem értettétek félre, én nem a nagycsaládosok ellen vagyok. Mi is hárman vagyunk testvérek. Nagyon jó dolog sok gyermeket nevelni, látni, ahogy felnőnek. A családban találkoztam ilyennel is. Rengeteg boldogságot jelent része lenni a gyermekünk életének. Ugyanúgy, ahogy azt is jó látni, ha a gyermekünk elvégzi az egyetemet, letesz egy-egy nyelvvizsgát, esetleg elér valamilyen nagyobb sporteredményt. Ez is kell és az is kell. Persze nem az az optimális megoldás, ha mindenkinek 10 egyetemet végzett profi sportoló gyermeke van… Remélem nem ezt szűrted le a bejegyzésből. XD

Nem akartam politikai cikket írni, távol áll tőlem az ilyen, de ha egyszer ezt a kormány nyomta… akkor ez egy kicsit most ilyen lett.

Kíváncsi vagyok, te mit gondolsz erről Ha van a témáról véleményed, kérlek oszd meg velem (esetleg másokkal is).

Szép napot!